Haberler

Pazaryerleri Artık Daha Temiz

Denizli belediyesi beltaş, pazaryerlerinde Poşet dağıtımı uygulaması başlattı

Denizli Belediyesi BELTAŞ, pazaryerlerinde poşet dağıtımı uygulaması başlattı. Böylece, ağır kokuya neden olan ve çevre kirliliğine yol açarak hastalıklara davetiye çıkarabilecek atıklar, poşetler sayesinde zamanında toplanarak ortadan kaldırılacak.

BELTAŞ, kapalı pazaryerlerinde daha hijyenik ortamda alış veriş imkanı sunmak amacıyla harekete geçti.

İlk olarak, pazarcı esnafına atıklarını yere atmadan ve pazar sırasında toplamak için poşet dağıtıldı. BELTAŞ ekipleri, daha önceki uygulamalara ek olarak pazaryerinin daha erken saatte temizlenmesine başladı. Sistem, çöplerin düzenli olarak poşetlere doldurulması ve çevre kirliliğine yol açmadan erken saatte toplanması üzerine kuruldu. Uygulama ilk olarak İncilipınar Kapalıpazaryerinde başladı. Kısa süre sonra Karaman, Sevindik, Yenişehir, Merkezefendi, Fatih ve Anafartalar kapalıpazaryerlerinde de poşet dağıtımı yapılacak.

Bu arada, pazarcı esnaflarına da bilgilendirme broşürü verildi. Pazarcı esnafı da uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke de, daha önce de pazaryerlerinde çeşitli uygulamalar yapıldığını zaman içinde olumlu sonuçlarının görüldüğünü belirterek, 'amacımız, hem pazarcı esnafını hem alış veriş yapan vatandaşları hem de çevrede oturan vatandaşlarımızı, pazar nedeniyle pis koku ve çevre kirliliği gibi olumsuzluklardan kurtarmaktır. Aynı zamanda sıcak hava nedeniyle atıklardan kaynaklanabilecek hastalıklar da ortadan kalkacak ve hijyenik koşullarda alış veriş yapılması olanağı sunulmuş olacak' dedi.

Atıklarını poşetlere koymayıp çevre kirliliğine neden olan esnaflara ise tezgahın fotoğrafı çekilerek cezai işlem uygulanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title