Haberler

Parelel Yapının Telefon Dinlemeleri

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili Erdemir: "Bu dinleme buzdağının yalnızca ucudur.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "parelel yapı"nın 7 bin kişiyi dinlendiği iddiasıyla ilgili, "Bu dinleme buzdağının yalnızca ucudur. Birinci derece sorumlusu Başbakan ve hükümettir" dedi.

Erdemir, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı'nın eski ve yeni yöneticileriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

Derneğin eski başkanlarından Emel Sungur, başkanlık döneminde polisin çeşitli sebeplerle kendisini iki kez emniyete götürdüğünü, ardından yanlışlık oldu diyerek, bıraktığını ifade ederek, bu yolla mobbinge maruz kaldığını savundu.

Erdemir de bunun Sungur'un şahsında Türkiye'deki Alevi Derneklerine yönelik bir tavır olduğunu savunarak, ülkede temel hak ve özgürlükler geliştikçe bu olayların mazideki kötü hatırlar haline dönüşeceğine inandıklarını söyledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdemir, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavga görüntülerinin ardından Meclis ana binadaki basın kuruluşlarına ait odaların boşaltılarak, gazetecilerin ek binaya taşınmalarının sağlanacağı yönündeki bir haberin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Bunu basının Meclis'in işleyişi ile bağını koparma çabası olarak görüyorum. Özgür basın dünyanın en baskıcı rejimlerinde bile büyük bedeller ödeyerek görevini yaptı. Bir binadan diğerine sürgün ederek Türkiye'de basını susturabileceklerini zannetmiyorum."

Erdemir, bir gazetede yer alan 7 bin kişinin dinlendiği iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

"En doğru değerlendirmeyi vatandaşımız yaptı. Sosyal medyayı takip edenler şunu görmüştür; pek çok vatandaşımız 'ben de dinleniyormuşum' ya da 'tüh ben yokmuşum' dedi. Ben bunu bir sivil itaatsizlik tepkisi olarak görüyorum. Vatandaşların artık hepsi dinlendiği kanısındadır. Dinlenmemeyi bir hakaret olarak algılamaktadır. Dinlenmiyor olmak bugünkü haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı çıkmayan bir profilin yansıması olarak algılanmaktadır"

Aykan Erdemir, devlet eliyle de çok daha kapsamlı dinleme yapıldığını ileri sürerek,  "Bu buzdağının yalnızca ucudur. Birinci derece sorumlusu da Sayın Başbakan ve hükümettir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Pir Sultan Abdal Aykan Erdemir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title