Haberler

Son dakika! Paralimpik Oyunları'nın tecrübeli ismi Aysel Özgan, 5. olimpiyatı için çalışıyor (2)

Güncelleme:

Son dakika haberi: Para atıcılık milli sporcusu Aysel Özgan, iyileşen felçli koluyla yaptığı atışlarla, olimpiyat hedefine ulaşmak için Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarı elde etmek istiyor.

Para atıcılık milli sporcusu Aysel Özgan, iyileşen felçli koluyla yaptığı atışlarla, olimpiyat hedefine ulaşmak için Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarı elde etmek istiyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Ankara'da şubat ayında yapılan Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren Özgan, milli takımla Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Norveç'in Hamar kentinde 13-19 Mart tarihlerinde yapılacak Para Atıcılık Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonasına katılacak 11 sporcudan biri olan Aysel Özgan, çalışmalarını Bursa'da sürdürüyor.

İyileşen felçli koluyla atış yapıyor

Özgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşına kadar yürüyebildiğini, omuriliğindeki açılmadan dolayı 1992'de geçirdiği acil ameliyatların ardından boynu ve sol kolu dışında vücudunun alt kısmının felç kaldığını söyledi.

Ailesi ve kendisinin çabalarıyla, sağ kolunun yeniden işlev kazandığını ve oturabildiğini aktaran Aysel Özgan, bundan sonra hayatını tekerlekli sandalyede geçirdi.

Hedefi için çok çalışıyor

Atıcılar Olimpik Atletizm Stadyumundaki havalı silahlar poligonunda özellikle müsabakalara doğru her gün çalışan Özgan, 2024 yılında yapılması planlanan olimpiyatlarda başarıyı hedeflediğini söyledi.

Bedensel engelliler atıcılık dalında, 10 metre havalı tabanca (P2) ve 50 metre ateşli tabanca (P4) branşlarında yarışan Özgan, atıcılık sporuyla tanışmasının tesadüfen gerçekleştiğinden bahsederek, 2004'te Giresun'da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı memur olarak çalışırken, üyesi olduğu Bedensel Engelliler Derneğinin ricası üzerine, kenti turnuvada temsil edecek başka kadın olmadığı için söz konusu yarışmaya katıldığını söyledi.

Turnuvada birincilik elde ettikten sonra organizasyonun Türkiye Şampiyonası olduğunu öğrendiğini aktaran Aysel Özgan, daha sonra bu sporda başarılar kazandıkça öz güveninin yerine geldiğini anlattı.

Bundan 1 ay sonra milli takıma seçilen Özgan, "4 olimpiyat gördüm, bu sene 5 veya 6. kez dünya şampiyonasına katılacağım. Tam da hatırlamıyorum belki 7'dir. Avrupa şampiyonamız çok sık olmuyordu. Bu sene 3 veya 4. kez olacak. Uluslararası yarışmalar var bu yıl." diye konuştu.

Şimdiye kadar katıldığı ulusal ve uluslararası turnuvalardan yaklaşık 40 madalya ve 6 da kupa kazandığını vurgulayan milli sporcu, şöyle konuştu:

"Dünya şampiyonasında takım olarak üçüncülüklerim var 3 tane. Ferdi Avrupa şampiyonasında üçüncülüğüm var. Nasip olursa daha iyi dereceler elde etmek istiyorum. Hedefim olimpiyat. 2024'te Fransa'da yapılacak olimpiyatlar için uğraşıyoruz. Hedefime gitmek için de Avrupa ve dünya şampiyonalarındaki maçlarda kota almak için uğraşacağız. Takım olarak da güçlüyüz inşallah daha iyisine ulaşırız."

"Engelliyiz diye kenara atılmak istemiyorum"

Aysel Özgan, yarışmalara hep aynı heyecan ve enerjiyle katıldığını da kaydederek şunları dile getirdi:

"Zaten o heyecan olmazsa istek de olmuyor. Ben ilk felç olduğumda insanlara çok bağımlıydım. Vücudumun büyük bölümünü kullanamadığım için biraz öz güven eksikliği vardı. İlk yurtdışına çıktığımda engellilerin ortamda nasıl yaşadıklarını, hareketlerini görünce kendime öz güvenim geldi. Spor hayatıma renk kattı hem de güven kazandırdı. Eksik parçamı sporda buldum gibi geliyor. Bir şeyleri başarabilmek insanın hoşuna gidiyor. Bu haldesin ve orada kendi ülkeni temsil edip derece elde ediyorsun. Çok güzel bir şey bence, gurur duyuyorum kendimle ve herkesin benim gibi gurur duymasını istiyorum. Engelliyiz diye kenara atılmak istemiyorum."

Anne Hatun Özgan ise yurt içindeki her müsabaka ve antrenmana kızını getirip götürdüğünü, sadece yurt dışına gittiğinde ayrıldıklarını, kızının başarılarıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Spor Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title