Haberler

Papa 16. Benediktus ve Patrik Bartholomeos Arasında İlk Buluşma

Roma Katolik Kilisesi'nin Ruhani Lideri Papa 16. Benediktus ve Fener Rum Patriği Bartholomeos, İstanbul'daki İlk Buluşmalarında, 2 Ortodoks Azize Ait Kutsal Emanetlere Hürmet Duası Yaptılar.

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus ve Fener Rum Patriği Bartholomeos, İstanbul'daki ilk buluşmalarında, 2 Ortodoks azize ait kutsal emanetlere hürmet duası yaptılar.

16. Benediktus ve Patriğin, huzurunda dua etmiş olduğu kutsal emanetler, Aziz Yorgo ve Aziz Yunanna Krisostomo'ya ait kemik ve giysi gibi objelerden oluşuyor.

4. ve 5. yüzyıllarda Anadolu topraklarında yaşayan sözkonusu azizleri simgeleyen kutsal emanetler, bundan 2 yıl önce Vatikan tarafından Fener Rum Patrikhanesi'ne iade edilmişti.

Aziz Yorgo ve Aziz Yunanna Krisostomo'ya ait kemik ve diğer objeler, 1204'teki haçlı seferi sırasında, İstanbul'da yağmalanarak İtalya'ya kaçırılan eşyalar arasında yer alıyordu. Geçen yıllarda, söz konusu kutsal emanetlerin Vatikan'da bulunduğu ortaya çıkmış, Patrik Bartholemeos da bunların Fener Rum Patrikhanesi'ne iadesini istemişti.

Dönemin papası 2. Jean Paul, başlangıçta bu kutsal emanetleri Fener Rum Patrikhanesi'ne bizzat kendisi götürmeyi istemiş, ancak sağlık durumu elvermeyince, 2004 yılında söz konusu kutsal emanetleri Patrik Bartholomeos'a Roma'da teslim etmişti.

2 yıl önce yapılan bu jest, Katolik ve Ortodoks kiliseleri arasında bir yakınlaşma göstergesi olarak yorumlanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title