Haberler

Pakistan'dan Hint ordusunun İslamabad'a karşı hazırladığı dosyaya ret

Güncelleme:

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hint ordusunun "İslamabad'ın Hindistan'daki terör faaliyetleriyle" ilgili hazırladığı dosyayı "temelsiz ve sahte iddialar" olarak nitelendirerek reddetti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hint ordusunun "İslamabad'ın Hindistan'daki terör faaliyetleriyle" ilgili hazırladığı dosyayı "temelsiz ve sahte iddialar" olarak nitelendirerek reddetti.

Bakanlık, bazı Hint medya organlarında görülen "Pakistan'ın Hindistan'daki terör faaliyetleri" ile ilgili Hint ordusu tarafından hazırlanan 33 sayfalık dosyayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Hindistan'ın söz konusu dosya ile dünyanın dikkatini Cammu Keşmir'deki "devlet terörü kampanyasından ve insan hakları ihlallerinden" başka yöne çekmek istediğine işaret edildi.

Dosyanın temelsiz ve sahte iddialardan oluştuğu belirtilen açıklamada, bunun açıkça reddedildiği vurgulandı.

Dün, India Today gazetesinde yer alan haberde, Hint ordusunun "Pakistan'ın ülkedeki terör faaliyetleriyle" ilgili 33 sayfalık dosya hazırladığı belirtilmişti.

Söz konusu dosyada, "Pakistan'ın, militanlara Hindistan'da terör faaliyetlerinde bulunmaları için sınırdan sızma konusunda yardım ettiği" iddia edilmişti.

Pakistan da 14 Kasım 2020'de Hindistan'ı ülkede terörü finanse etmekle suçladığı bir dosya hazırlamıştı. İslamabad yönetimi, söz konusu dosyayı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterine ve BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesine teslim etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Pakistan India Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title