Haberler

Pakistan'da Imran Khan'ın başbakanlıktan alınması sonrası vatandaşlar sokaklara döküldü

Güncelleme:

Pakistan'da hükümetten güven oyu alamayan Imran Khan'ın başbakanlık görevinden alınmasını protesto eden binlerce vatandaş, sokaklara çıkarak muhalefet liderlerine karşı sloganlar attı. Eski Başbakan Khan, görevden ayrıldıktan bir gün sonra halka çağrıda bulunarak "Özgürlük mücadelesi bugün yabancı bir rejim değişikliği komplosuna karşı yeniden başlıyor" demişti.

Pakistan'da Ulusal Meclis'te Başbakan Imran Khan ve hükümeti için dün güven oylaması yapılmış, hükümetinin güven oyu alamaması üzerine Khan başbakanlık görevinden alınmıştı.

BİNLERCE KİŞİ PROTESTOLARA KATILDI

Khan'ın görevden alınmasının ardından Pakistan Tehreek-e-Insaf Partisi'nin destekçileri, Karaçi ve Lahor kentlerinde kararı protesto etti. Binlerce kişinin katıldığı protestolarda eylemciler, muhalefet liderlerine karşı sloganlar atarak, ABD'nin müttefiklerinin 'hain' olduğunu dile getirdi.

Pakistan'da görevden alınan Khan'ın destekçileri sokaklara döküldü

GÖREVDEN AYRILDIKTAN SONRA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Görevden ayrıldıktan bir gün sonra, eski Başbakan Khan, takipçilerine Pakistan'ın özgürlük mücadelesinin bugün yabancı bir rejim değişikliği komplosuna karşı yeniden başladığını söyleyerek, "Pakistan 1947'de bağımsız bir devlet oldu ama özgürlük mücadelesi bugün yabancı bir rejim değişikliği komplosuna karşı yeniden başlıyor" ifadelerini kullandı.

Pakistan'da görevden alınan Khan'ın destekçileri sokaklara döküldü

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Pakistan Haberler

500

Yorumlar (3)

Barbaros:

Yarın iktidar bunlara da gelin Türkiye size bakar derse şaşırmam sonra Avrupa’dan para alır bunlar bize kalır.

0
22
yanıtYanıtla
serdar ucman:

Ne kadar gereksiz ve ucuz yorum yapmışsın

yanıt12
yanıt2
BARIŞ HAKTAN:

bu bir proje Türkiye'de geçmiş ten beri sürekli alevi-sunni türk-Kürt sağ-sol yani hep iç savaş çıkarmak istiyorlar bu ülke 40 yıldır PKK ile uğraştı şimdi de daha tehlikeli olan esadci işitçileri dolduruyorlar ülkeye

yanıt2
yanıt3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title