Haberler

Özer: Suriyeli Sığınmacılar Kamplardan Memnun

Güncelleme:

AFAD Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriyelilerin barındığı kampları ziyaret etti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde Suriyelilerin barındığı kampları ziyaret etti.

İlçe merkezindeki TEKEL ve YİBO kamplarını ziyaret eden Daire Başkanı Fatih Özer, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat'tan, Suriyeli sığınmacılarla ilgili bilgi aldı. Kamp içerisinde incelemelerde bulunan ve Suriyelilerle sohbet eden Özer, kampları yerinde görüp ziyaret ederek, yaşanan sorunları yerinde tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Özer, "Kampları ziyaretim sırasında, Suriyeli misafirlerimizle sohbet edip, sorunları dinleme fırsatı buldum. Memnuniyetin genellikle çok yüksek olduğunu gördüm. Bu nedenle mutlu bir şekilde Yayladağı'ndan ayrılıyoruz" dedi.

SIĞINMACI SAYISI 190 BİNE ULAŞTI

Gazetecilerin 'Bölgede yeni kamplar yapılacak mı?' sorusuna ise Özer, şöyle dedi:

"Bu planlamalar her zaman sürüyor. Ama şu an için mevcut kamplarımız devam ediyor. Kamplardaki Suriyeli sığınmacı sayısı 190 bine ulaştı. Sınır kapılarımızı kapatmıyoruz, açık bırakıyoruz. Açık kapı politikamız devam ediyor. Yeni kamplarımız tamamlandıkça içeriye belirli oranlarda sığınmacı almaya devam ediyoruz." - Hatay / Yayladağı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tolga Polat Yayladağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title