Haberler

Saklıkent'te 2 Turistin Öldüğü Sel Dehşeti Kameralara Yansıdı

Güncelleme:

Muğla'daki Saklıkent Kanyonu'nda 2 kişinin öldüğü ve 8 kişinin de yaralandığı sel baskınında boğulmak üzere olan turistin kurtarılma anı kameralara yansıdı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda 1 kişinin öldüğü 8 kişinin de yaralandığı sel baskınında kayıp olarak aranan turistin cansız bedenine ulaşıldı. Sel baskınında boğulmak üzere olan kadın turistin son anda kurtarılma anı da kameralara yansıdı. Seydikemer Belediye Başkanı AK Partili Yakup Otgöz ise "Cenabı Allah’ın yazısı" dedi.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde etkili olan yağışın ardından Saklıkent Kanyonu'ndaki su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu 46 kişilik kafile mahsur kalmıştı. İlk etapta kurtarılan 21 kişi arasında bulunan 9 yaralıdan Ozan Genç (35) isimli ziyaretçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

İlgili Haberler

Kanyonda mahsur kalan 25 kişiden 24'ü Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AKUT ve UMKE ekipleri ile Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerin yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmasının ardından güvenli bir şekilde kıyıya çıkartılmıştı. Ekiplerinin bölgeden ayrılmasının ardından 1 saat sonra sele kapıldığı anlaşılan Ömer Özcan isimli turistin bulunması için yeniden arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

İKİ KAYANIN ARASINDA SIKIŞMIŞ HALDE BULUNDU

Ömer Özcan'ın bulunması için dün akşam saat 21.00'de başlatılan arama kurtarma çalışmaları, günün ağarmasıyla birlikle yoğunlaştırıldı. Kanyonu her iki yönde tarayan ekipler, sabah saat 07.00 sıralarında 1 kilometre üst tarafta iki kayanın arasında sıkışmış vaziyette olan Özcan'ın cansız bedenine ulaştı. Özcan'ın cenazesinin bulunduğu yerden çıkarılması için çalışma başlatıldı.

DEHŞET ANLARI SANİYE SANİYE KAMERADA

Kurtarma çalışmalarının devam ettiği sırada azgın sel sularına kapılan bayan bir turistin sürüklenerek geldiğini fark eden erkek ziyaretçi, sel sularına direnerek kendi imkanlarıyla önlem aldı. Suyun içerine bata çıkan sürüklenen ve boğulmak üzere olan kadını son anda kolundan yakalayan erkek ziyaretçi, kadın turistin hayatını kurtardı. Saklıkent Kanyonu'nda yaşanan bu dehşet anları kıyıda bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANI: ALLAH'IN YAZISI

Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ise "Bu mevsimde kanyonda sel olması görülen bir olay değil. Bundan 15 yıl kadar önce de benzer bir olay yaşanmış. Cenabı Allah’ın yazısı" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: SUDA SÜRÜKLENEN İNSANLAR GÖRDÜM

Görgü tanıklarından Ümit Göktepe de şunları kaydetti:

"Su içmeye gelmiştim. Suyun içinde sürüklenen insanlar gördüm. Bir kişiyi elinle tutarak çıkardım. Kayalara çarpa çarpa sürüklenmiş. Sudan çıkardığımızda kalbi durmuştu. Ambulansta yapılan müdahale sonrasında kalbi yeniden çalışmaya başladı. Ancak hastanede vefat etmiş."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yakup Otgöz Seydikemer Fethiye Muğla Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

500

Yorumlar (25)

maaa:

insan gazzede ölüyo senin saklikentte ne isin var sulu yere ne giriyon otur oturdugun yerde baslatma tatiline

7
20
yanıtYanıtla
afrogjgjgj@gmail.com:

Afrika da açlıktan ölen çocuklar var.niye yemek yiyosun

yanıt0
yanıt0
athreee_balll@hotmail.com:

süper cevap olmuş

yanıt0
yanıt0
kral:

Din ve dincilik zihniyeti sel´den daha tehlikeli!!

5
15
yanıtYanıtla
EZGİ:

ALLAH YARDIMCILARI OLSUN ZOR BİR DURUM KİMSEYE YAŞATMASIN BOĞULARAK ÖLMEYİ

19
1
yanıtYanıtla
malatyalı44:

ne yapak haber com onun yasını tutup ağlayakmı 2 tane turist ölmüşmüş bizmi öldürdükte belediye başkanın sözleri ile haber konusu yapınıyonuz filistinde katillar hergün bebeleri öldürürken bu kadar duyarlı olamıyonuz .

7
8
yanıtYanıtla
ayda alpakinm@m.m:

Malatyali kardesim olen insan benim oglumun arkadasi darusaffakali babasi sehit annesi onu ne zorluklarla buyuttu vakif olmadigin konularda boyle acimasizca konusma olen herkesin acisini yuregimizde hissediyoruz

yanıt0
yanıt0
CESİ:

AYIP ETMİŞ, ALLAH'' IN YAZII DENİR Mİ, BAK ADAMLAR RAHATSIZ OLDU. ÇOK ZORLARINA GİTMİŞ.

7
7
yanıtYanıtla
ATA:

mahkemedede öyle dersin allah yazdı dersin

6
8
yanıtYanıtla
Kılçık:

kamera koy sensör koy diyorsunuz. Doğal afet bu. Depremde kamera sensör ne işe yarar. seldedeöyle. sel 3 sakikada tüm kanyonu sarar. çok dar kanyon. Doğa harikası. ne kamerasından bahsediyorsun. kamerada olsa sensörde olsa sel den kaçman imkansız kaçamazsın orada. Tek sansın arada kayalıklar var oralara çıkabilirsen şanslısın. o kanyonda ben 3 km gidebildim ki daha uzun olduğu söyleniyor. orada tek yapılacak yağmur olduğunda ziyaretçi almayacaksın ki oda zor uygulama. 6 - 7 senede bir oluyor bu tür tehlikeler diyorlar. tehlikeyi göze alıyorsan girersin. o kanyonda yürümek bile tehlikeli ona bakarsan. millet adrenalin aradığı için o kanyona giriyor. Yılda en az 500 bin kişi ziyaret ediyor orasını. Tek önlem ikaz tabelası olabilir. Tehlikeyi göze alan girecek. tabiki Allah yazgısı kim ister böyle bir olay olsun.

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title