Haberler

(Özel Haber) Fahri Trafik Müfettişi Araç Sattırıyor

Sakarya'da fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezalardan bunalan vatandaş, çareyi otomobilini satılığa çıkarmakta buldu.

Sakarya'da fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezalardan bunalan vatandaş, çareyi otomobilini satılığa çıkarmakta buldu.

Serdivan ilçesinde yaşayan emekli deniz astsubay Mehmet Erhan Sezince, geçtiğimiz günlerde adresine ulaşan, aynı ay içerisinde, aynı cadde üzerinde, aynı saatlerde ve aynı trafik ihlali nedeniyle, fahri trafik müfettişi tarafından yazılan trafik cezasını görünce şok oldu. Cezaların 2012 Aralık ayında yazıldığını, ödenek çıkmadığı için bu ay adresine tebliğ edildiğini öğrendiğini anlatan Sezince, kendisine ilk olarak iki adet ceza tebliğ edildiğini, her iki cezanın da farklı tarihlerde, ancak aynı cadde üzerinde ve aynı saatlerde, emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle yazıldığını belirtti.

Cezaları ödeyip, dava açan Sezince, birkaç gün sonra bir ceza tutanağı daha tebliğ edildiğini, bu cezanın da aynı cadde ve aynı saatlerde, yine aynı gerekçeyle fahri trafik müfettişi tarafından kesildiğini görünce Sezince, soluğu Emniyet Müdürlüğünde aldı.

Burada yapılan araştırmada, bundan önceki cezaların haricinde, üç ceza makbuzunun daha, adresine gönderilmek üzere olduğunun kendisine söylendiğini kaydeden Sezince, "Bu cezalar da yine aynı caddede, farklı günlerde ama aynı saatlerde ve yine emniyet kemeri takmadığım gerekçesiyle fahri trafik müfettişi tarafından yazılmış. Yani, 2012 yılının Kasım ve Aralık ayında, tarafıma birkaç gün arayla toplam altı adet trafik cezası kesilmiş. Yaklaşık 25 yıldır araç kullanıyorum ve ilk defa bu kadar yoğun bir şekilde trafik cezasına maruz kaldım. Tahminime göre bu cezaları yazan hep aynı kişi. Ancak o kişiyi ne tanırım, ne de görüşmüşlüğüm var. Maalesef, bize ceza yazan trafik polisinin ismi tutanakta yazarken, fahri trafik müfettişlerinin kim olduğu yazmıyor. Kendisine bir şekilde ulaşırsam, sadece benimle ne alıp veremediği olduğunu sormak istiyorum. Ben emekliyim. Tek geçim kaynağım, emekli maaşım. İki çocuğum var, servis parasından kurtulmak için onları kendi aracımla okula bırakıyorum. Keşke servise verseydim. Fahri trafik müfettişinin yazdığı cezalar, servis ücretinin neredeyse üç katı. Böyle giderse, otomobilimin kendi değerinin bile üzerinde ceza yiyeceğim. O kişi her kimse benim aracımı ve plakamı mimledi galiba. Sırf bu cezalardan kurtulmak için otomobilimi satmak istiyorum" diye konuştu.

Tebliğ edilen son cezalarla birlikte yaklaşık 500 TL civarında para cezası ödemek zorunda kalan Sezince, konuyu yargıya taşımaya hazırlanırken, daha önceki emsal davalarının hiçbirinde davacının haklı bulunmamış olmasından dolayı umutsuz konuşurken, ne pahasına olursa olsun hakkını arayacağını ve işlemediği bir trafik suçundan dolayı ceza yemek istemediğini söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serdivan Sakarya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title