Haberler

Otizmli Çocuklar ve Türk Ressamlardan "Masum Dünya" Sergisi

Hazır kiralık ofis konsepti ile hizmet veren Windowist Tower, otizmli çocuklara ve ailelerine destek olmak amacıyla "Masum Dünya" adlı sergi düzenleyecek.

Hazır kiralık ofis konsepti ile hizmet veren Windowist Tower, otizmli çocuklara ve ailelerine destek olmak amacıyla "Masum Dünya" adlı sergi düzenleyecek.

Şirket açıklamasına göre, Windowist Tower, Maslak'taki plazasının bünyesinde bulunan sanat galerisi Karbon Gallery ile birlikte otizmli çocuklara ve ailelerine destek veren bir projeye imza attı. Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD) yararına Karbon Gallery'de 6 Aralık'ta açılacak sergi için birçok ünlü Türk ressamı eserlerini bağışlarken, sergi öncesinde bu sanatçılar otizmli çocuklar ile Karbon Gallery'de atölye çalışmaları yaptı.

Aralarında Genco Gülan, Esra Üner, Yiğit Yazıcı, Devrim Erbil, Akın Ekici ve Barış Sarıbaş'ın bulunduğu sanatçıların eserlerinden ilham alan otizmli çocuklar, kendi bakış açılarıyla yeni resimleri ressamların yardımıyla tuvale aktaracak. Atölye çalışmaları sonucunda hazırlanan resimler ile sanatçıların bağışladıkları eserler, sergi ile satışa sunulacak. Kısa vadede açılması planlanan Aile Danışma ve Eğitim Merkezi'ne kaynak sağlamak amacıyla sergiden elde edilecek gelir OGAD'a bağışlanacak.

Masum Dünya sergisi, 6 Aralık 2016 tarihinden itibaren Windowist Tower Karbon Gallery'de görülebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Windowist Tower Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Işıkal, otizm konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Işıkal, "Kurulması planlanan merkez toplum yararına önemli bir adım. Windowist Tower olarak çok farklı sosyal sorumluluk projelerinde olduğu gibi otizm konusunda da her türlü desteği veriyoruz" ifadelerini kullandı.

OGAD Kurucu Başkanı Demet Uyar da bu projenin kamuoyunun dikkatini otizmli çocuklara çekebileceğini dile getirdi. Otizmli çocuklardan önce ailelerin bilinçlendirilmesinin ve ebeveyn eğitiminin daha önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Uyar, şunları kaydetti:

"Otizmli çocukların topluma kazandırılması için ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konuda OGAD olarak bir çok adım attık ve atmaya devam ediyoruz. Türk sanatçılarla yapılan bu çalışma dünyaya örnek olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Devrim Erbil Maslak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title