Haberler

OSMANİYE'DE DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Güncelleme:

OSMANİYE'de senaryo gereği, deprem sonrası yıkılan bir binanın enkazı altında kalan vatandaşları kurtarma operasyonu gerçeğini aratmadı.

OSMANİYE'de senaryo gereği, deprem sonrası yıkılan bir binanın enkazı altında kalan vatandaşları kurtarma operasyonu gerçeğini aratmadı.

Tatbikat kapsamında senaryo gereği, Osmaniye merkezde 30 Mart saat 09.30'da 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 2 katlı binanın yıkıldığı yönünde alınan ihbar üzerine bölgeye kurtarma ve sağlık ekipleri sek edildi. Olay yerine gelen güvenlik birimleri, bölgeye şerit çekerken, binanın elektrik ve doğal bağlantısı görevlilerce kesildi. Bölgeye ulaşan AFAD ekibi, etraftakilere sessiz olmalarını isteyerek, enkaz içerisine doğru 'Sesimi duyan var mı' diye seslendi. Dinleme yapıldıktan sonra, enkaz altında kalan yaralıların çıkarılması için çalışma başlatıldı. Bu sırada deprem sonrası yıkılan enkaz yakınlarına jandarma ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi tarafından çadır kuruldu. Deprem sonrası binada başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Binanın duvarları kesme motorları yardımıyla kontrollü şekilde açılıp enkaz içerisine girildi. Yaralı 3 kişi, AFAD, belediye kurtarma ve UMKE ekiplerince bulundukları yerden alınarak konuldukları ambulanslar ile hastanelere kaldırıldı. Yine enkaz altında yaşamını kaybeden bir vatandaş da AFAD ekiplerince hastane morguna götürüldü.Tatbikatı yerinde takip eden Vali Erdinç Yılmaz, tatbikata katılan ekipleri tebrik ederek, 'Bütün kurumlarımız bugün burada afet tatbikat planı yaptılar. Çok başarılı bir şekilde deprem tatbikatını gerçekleştirdiler. Allah gerçeğini yaşatmasın, uzak etsin ama biliyoruz ki deprem bölgesindeyiz, hazırlıklı olmalıyız. Bu tür tatbikatların depremlere hazırlık anlamında çok büyük faydalar sağlayacağını biliyoruz. Bu tür çalışmalarımızı sürdüreceğiz, bütün katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye AFAD Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title