Haberler

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi Bağcı'nın Yakın Takibinde

Güncelleme:

"Osmancık ilçemize Organize Sanayi Bölgesi Kurulması en büyük hayalimiz."

Geçtiğimiz yıllarda Çorum mlv ve TBMM plan ve bütçe komisyonu üyesi Dr. Cahit Bağcı tarafından gündeme getirilen Osmancık ilçesine Organize Sanayi Bölgesi Kurulması yönündeki çalışmalar tekrar gündemde. Osmancık OSB ile ilgili geçtiğimiz yıllarda girişimde bulunan yapılan teknik çalışmalar neticesinde Osmancık-Kamil yolu güzergahında Aşıkbükü köyü iskan alanı bitişiğinde Mülkiyeti hazineye ait 420 dekar alan için Osmancık Belediyesi tarafından imar düzenlemesi yapılarak OSB alanı olarak işaretlenmesini sağlamıştı. Konu ile ilgili hazırlanan dosya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulmuş ve bakanlıktan bir heyetin Osmancık'a gelerek Osmancık'ta yatırım yapmayı planyan işadamları ve işletmelerle yüz yüze görüşmeler yapılmıştı. OSMİAD VE OGİAD 'ında konu ile ilgili görüşleri alınarak Sanayi İl Müdürlüğü ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile görüş alışverişinde bulunulmuştu.

Bütün bu çalışmalar sonunda Bakanlıkta yapılan değerlendirmeler sürerken Bağcı Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Fikri Işık ve Müsteşar yardımcısı Ramazan Yıldırım ile Osmancık OSB konusunu görüştü ve zaman kaybedilmeden Osmancık OSB nin gündeme alınması talebini iletti. Edindiğimiz bilgilere göre Bağcı'nın çalışmaları meyvesini verdi. Önümüzdeki günlerde Bir Heyetin Etüt Çalışması yapmak üzere bugün Osmancık'a gelerek etüt çalışması yapacak. Konuya ilişkin olarak görüşlerini Bağcı şu değerlendirmelerde bulundu. "Son yıllarda nüfus azalması yerine nüfus artışı yaşanan ve 30 bin nüfusa yaklaşan Osmancık ilçemize Organize Sanayi Bölgesi Kurulması en büyük hayalimiz. Bu projemizin başarılı olacağına eminiz. Çünkü halihazırda ilçemizde faaliyet gösteren tekstil firmaları ve gıda sektöründeki firmalar teşvik avantajından yararlanmak için OSB alanına taşınmak istiyorlar ve kapasite artışına gidecekler. OSB Osmancık İçin yeni bir Umuttur. Uluslararası bir yol güzergahında bulunan ve gelişmesi için bunu bir avantaja dönüştüren Osmancık ilçemizi modern hastanesi, Okulları, Spor alanları, Doğalgazı ve Kızılırmak sahil boyu dinlenme mekanları ile Bölgenin Cazibe Merkezi yapmak istiyoruz" dedi.

Devlet Planlama Teşkilatındaki tecrübeleri ile kalkınma alanında bilimsel çalışmalar yapan Bağcı gelişmeye ve istihdama katkı açısından Osmancık OSB 'yi yakın takibe aldı. Osmancık bölge halkı daha önce vermiş olduğu sözleri yerine getiren Bağcı'nın OSB konusunda da çok yakında bir müjde vereceği hususunda gelişmeleri heyecan ile bekliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Cahit Bağcı Osmancık Çorum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title