Haberler

Ordu Çambaşı Kayak Merkezi Kış Sezonunda Açılıyor

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'ndaki Çambaşı Kayak Merkezi'nin bu yıl kış sezonunda hizmete gireceğini söyledi.

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'ndaki Çambaşı Kayak Merkezi'nin bu yıl kış sezonunda hizmete gireceğini söyledi.

Ordu'nun Kabadüz İlçesi'ne bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda yapım çalışmaları devam eden Çambaşı Kayak Merkezi, bu yıl hizmete girecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kayak merkezinin denize ve havalimanına en yakın kayak merkezi olduğunu vurgulayarak, bu tesisle Ordu'nun turizmde çağ atlayacağını söyledi.

Kayak tesisinin bölge halkı tarafından heyecanla beklendiğini de belirten Başkan Enver Yılmaz, "İlimize yeni bir cazibe merkezi daha kazandırıyoruz. Ordulu hemşerilerimiz ve bölgemizin heyecanla beklediği  Çambaşı Kayak Merkezi'ndeki çalışmaları yerinde inceledik ve ufak çaplı bazı eksikliklerin de bir an önce giderilerek tesisimizin önümüzdeki kışa hazır hale getirilmesi yönünde gerekli talimatları verdik. Burada muazzam bir çalışma olup, kayak merkezimizin ana bölümü ve teknik işleri tamamlanmış durumda. Üstyapıya yönelik ince işçilik dediğimiz ufak çaplı bazı çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak, inşallah bu kış kayak merkezimizi hemşerilerimiz ve bölge halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

Kış turizminde Ordu ilini Karadeniz Bölgesi'nin merkezi yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, "Tesisimizin hazır hale gelmesi ve Ordu-Çambaşı karayolunun yapılmasıyla birlikte vatandaşımızın kayak sporuna yoğun bir ilgi göstereceğine inanıyorum. Bizler de kayak sporunda, ilimizde tecrübeli olan arkadaşlarımızı bünyemize katmak ve halkımızın buradaki tesisten azami ölçüde faydalanmasını sağlamak suretiyle kış turizminde ilimizi Karadeniz Bölgesi'nin merkezi yapma konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

650 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE İNŞA EDİLİYOR

650 dönüm arazi üzerine inşa edilen projenin tamamlanmasıyla birlikte Çambaşı'nın Ordu'da turizmin umudu olacağını da ifade eden Başkan Yılmaz, "Kayak merkezi kompleksi içerisinde, dağ evi mimarisinde 8 yapı ve 2 telesiyej mekanik hattı bulunuyor. Bin 750 rakımdan 2 bin rakıma çıkacak kayak sporuna ait yaklaşık 5 bin metre uzunluğu ve 36 metre genişliğinde parkur alanı oluşturulacak. Tesis içinde sağlık merkezi,  bilet satışı ve kayak malzemeleri satış noktaları, alt ve üst istasyonda yeme içme tesisleri, 1 konuk evi ve 1 teknik altyapı binası bulunacak. Kayak merkezimizin tamamlanmasının ardından Ordu, turizmde çağ atlayacak" dedi.

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enver Yılmaz Kabadüz Çambaşı Ordu Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title