Haberler

Okullara Z Kütüphane ve Kamera Sistemi

Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki ilk, orta ve liselere Z kütüphane (zenginleştirilmiş kütüphane) ve güvenlik kamerası sistemi kuruldu.

Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki ilk, orta ve liselere Z kütüphane (zenginleştirilmiş kütüphane) ve güvenlik kamerası sistemi kuruldu.

Son kütüphaneyle Demre, Antalya'nın 19 ilçesi arasında okullardaki kütüphane sayısı açısından ilk sıraya yükseldi.

Kütüphane ve kamera sistemlerinin hizmete girmesi nedeniyle Atatürk İlköğretim Kurumu'nda bir tören düzenlendi. Törene Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Milli Eğitim Şube Müdürleri Salih Akbulut, Uğur Ceylan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Demre'deki 11 ilköğretim kurumu, Demre Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi'ne kaymakamlığın kurduğu zenginleştirilmiş kütüphane modern bir şekilde donatıldı. Son kütüphane ile birlikte Demre, Antalya'nın 19 ilçesi arasında okullardaki kütüphane sayısı açısından ilk sıraya çıktı. Demre Kaymakamlığı, ayrıca Yunus Emre, Atatürk ve 80. Yıl Cumhuriyet ilköğretim kurumlarına 1500 roman ve öykü kitabı hediye etti.

OKULLARA KAMERA SİSTEMİ

Demre Kaymakamlığı tarafından 'Güvenli Okul Projesi' kapsamında 12 ilköğretim kurumu, 3 lise ve Demre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne 147 tane güvenlik kamerası kuruldu.

Kaymakam Karaman, Demre İlçesi'nde velilerimiz, kurumlarımız eğitime gerekli önemi veriyorlar. İlçe genelinde Z kütüphane denilen modern kütüphane sistemini oluşturduk. Tüm Antalya genelinde ilk sıradayız. Önümüzdeki günlerde diğer proje çalışmalarımız devam edecek. Bunun yanında güvenli okul projesi kapsamında, okullarımızım güvenlik kameraları taktırma işlemini tamamladık. Şu anda bu çalışmalarımız faaliyete geçmiş durumda dedi.

ÖĞRENCİLER MUTLU

Yeni bir kütüphaneye kavuşan öğrencilerden Fatma Coşkun, Zenginleştirilmiş kütüphanedeki kitaplar bizi geleceğe hazırlayacak, ufkumuzu açıp bizlere okuma alışkanlığı kazandıracak, bize dünyayı tanıtacak diye konuştu. Mehmet Kuyucu adlı diğer öğrenci de duygularını şöyle dile getirdi Okulumuza çok güzel bir kütüphane yapıldı. Buraya gelen arkadaşlarımızın okuma isteği olmasa bile, kütüphanemizi görünce okuma isteğinin aratacağını düşünüyorum. Kütüphanedeki kitaplar, bizim kültürümüzü ve hayal dünyamızı geliştirecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yusuf İzzet Karaman Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title