Haberler

Okul İmkanları Halka Açılacak

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, "Okullar sadece otopark ve düğün salonu şeklinde kullanılmasından çıkıp ücretsiz bir şekilde herkesin güvenli ve faydalı bir şekilde vakit geçirebileceği alanlara dönüşecektir" dedi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, "Okullar sadece otopark ve düğün salonu şeklinde kullanılmasından çıkıp ücretsiz bir şekilde herkesin güvenli ve faydalı bir şekilde vakit geçirebileceği alanlara dönüşecektir" dedi.

Tokat'ta "Okullar Hayat Olsun Projesi" protokol imza töreni Öğretmenevi'nde yapıldı. Törende sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, proje kapsamında çocukların birçok oyununu okul bahçelerine çizilmesi suretiyle alanlardan faydalanmasının hedeflendiğini kaydetti. Okul bahçelerini aynı anda çok sayıda çocuğun hizmetine sunacak şekilde yeniden yapılandırılmasının gerektiğini ifade eden Yazıcı, 5 yıllık süreçte yapılandırılacak okulları belirlemeye çalıştıklarını belirterek, "Artık okulların bahçelerinde oturma grupları, çardaklar oluşturmak istiyoruz. Hem öğretmenler, hem öğrenciler hem de velilerimizin yararlanabilecekleri, çocuklarımızın koşarak okuldan kaçmayacakları, öğretmenlerimizin mesai bitiminde çay kahve içerek sohbet edecekleri, velilerle tanışarak konuşacakları alanlar oluşturmak istiyoruz" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, öğrencilik yıllarında okul bahçelerinde top oynayanların topunu alıp kesen okul müdürü veya yetkilinin olduğuna birçok öğrencinin şahit olduğunu hatırlatarak, "Okullar sadece sabah-akşam törensel bir şekilde giriş-çıkış yapılan diğer zamanlarda kapıya sürgü çekilerek bir nöbetçinin gözetiminde korunan kutsal olarak bunu ünlem içinde söylüyorum, yuvaları olarak bizlere tanıtıldı. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da ülkemizin geldiği seviyeyi belirtmek istiyorum. Ülkemizde eğitim ve öğretime bakışında ne kadar gelişip değiştiğini yeni ufuklara doğru nelerin yapılabileceğini inşallah beraber göreceğiz" diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise büyük sıkıntılardan bir tanesinin eğitim ve öğretim hizmetinde görevlilerin büyük bir kısmının "taşınıyor olması" olduğuna dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti: "Biz okullara hayat verelim, hayat kazandıralım derken, saat: 03.20 geçe dışarıdan servis geldi mi gelme dimi diye gözetleyen öğretmen arkadaşlarımız var. Buda bir acımız gerçeğimizdir. Kışın taşımalı olmayan okullarda tatil yapmayalım dedik. Ne yazık ki öğretmenlerimiz gidemedi. Niye hepsi 30-40 kilometre mesafede şehirde oturuyor. Herkes köye gidip geliyor. Saat 03.20'de ders bittiğinde servis hızlı bir şekilde köyden hareket ediyor. Ne öğrenci, nede veli ile irtibatımız var. Bu sadece Tokat'a mahsus bir şey değil. Bu eğitimimizin bir gerçeği. Bu çalışmalarla birlikte bundan sonra daha fazla zaman ayırma imkanı olabilir diye düşünüyorum. Mesai saati dışında çocuğumuz gelecek bilgisayar laboratuvarı, kütüphane veya spor salonunda zaman geçirmek isteyecek. Okulların sadece otopark ve düğün salonu şeklinde kullanılmasından çıkıp ücretsiz bir şekilde herkesin güvenli ve faydalı bir şekilde vakit geçirebileceği alanlara dönüşecektir."

Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı. Proje kapsamında okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak yeniden yapılandırılarak hizmete açılması, okul bahçelerinin ağaçlandırılması ve düzenlenmesi amaçlanıyor. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şerif Yılmaz Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title