Haberler

Öfkeli Cemaat Caminin Suyunu Elektriğini Kestirmedi

Adapazarı'nda 17 Ağustos depreminde hasar gören ve orta hasar raporu verilen binaların elektrik ve sularının kesilmesine yönelik dün başlayan çalışma sürerken yine hasarlı raporu verildiği için su ve elektrikleri kesilmek istenen Mehtap Camii cemaati kesim ekiplerini engelledi.

Adapazarı'nda 17 Ağustos depreminde hasar gören ve orta hasar raporu verilen binaların elektrik ve sularının kesilmesine yönelik dün başlayan çalışma sürerken yine hasarlı raporu verildiği için su ve elektrikleri kesilmek istenen Mehtap Camii cemaati kesim ekiplerini engelledi. Öfkelenen bir vatandaş kesim ekiplerine 'Geldiğin gibi git. Sana emir veren amirin gelsin' diye bağırıp kovarken tartışmaların ardından ekipler caminin su ve elektriğini kesemeden oradan ayrılmak zorunda kaldı.

Alınan bilgilere göre Adapazarı kent merkezinde Yenigün Mahallesi'nde bulunan Mehtap Camii'ne 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında yapılan inceleme sonrasında zeminde sıvılaşma olduğu için orta hasar raporu verildi. Ancak cami derneği başkanı Hasan Gülcan bir yıl sonra caminin hasar raporunu incelemesini yaptırdı ve sağlam raporu aldı. Ancak Sakarya Valiliğinin listesinde onarım yapılmadığı için orta hasarlı olarak yer aldı.

Valiliğin orta hasarlı binaların boşaltılmasına yönelik olarak süren çalışma sırasında da Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Sakarya Su Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri bugün öğleden sonra Mehtap Camiine gelerek elektrik ve suları kesmek istediler. Ancak camiinin girişinde öğlen namazına giren cemaat 'Namazdan sonra görüşelim' diyerek namazı bekledi.

Namaz bitiminden sonra Dernek Başkanı Hasan Gülcan kesim ekipleriyle tartıştı. Gülcan, Bayındırlık Bakanlığı'ndan 2000 yılında alınan raporu gösterdi. Ancak Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevlisi 'Bu rapor bizi bağlamaz' deyince tartışma başladı.

Görevlilerin ' Ancak Büyükşehir belediyesinden gelecek rapor olursa işlem yapamayız' diyerek kesimde ısrar edince bir cami cemaatı öfkelenerek " Bu terbiyesizlik.. Bir memurun yaptığı hata camiye mal olacak. Saçma sapan iş Çatlak yok hasar yok. Geldiğin gibi git. Sana emir veren amirin gelsin? diye bağırdı.

Cami Derneği Başkanı Hasan Gülcan da kesimi takip eden habercilere,Burası 26 yıllık cami. 100 kişilik cemaatı varö diyerek kesim yapılmasını istemedi. Kesim için gelen Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. görevlisi bu itirazlar üzerine 'Deprem olursa cami yıkılırsa bunun sorumluluğunu kim verecek? diyerek kesim yapmadan ayrıldılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title