Haberler

"Nükleer" Zirve Başladı

5 1 Ülkeleri İle İran Arasındaki Görüşmeler, Türkiye'nin Ev Sahipliğinde İstanbul'da Başladı.

İran'ın nükleer programıyla ilgili 5 1 ülkeleri (BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya) ile İran arasındaki görüşmeler, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da başladı.

Çırağan Sarayı'nda saat 10.30'da başlayan toplantılara katılan heyetlere, 5 1 adına Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran adına İran Milli Güvenlik Yüksek Kurulu Genel Sekreteri ve İran'ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili başkanlık yapıyor. Toplantıya Ashton'ın yardımcısı Robert Cooper, Celili'nin yardımcısı Ali Bageri, ABD Dışişleri Bakanlığının Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı William Burns, Almanya'dan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Siyasi Direktör Emily Haber, Fransa'dan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Siyasi Direktör Jacques Audibert, Çin'den Dışişleri Bakan Yardımcısı Wu Hailong, Rusya'dan Dışişleri Bakan Vekili Sergey Ryabkov, İngiltere'den Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Siyasi Direktör Geoffrez Adams ile birlikte toplam 35 kişi katılıyor.

ÇIRAĞAN SARAYINDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Türkiye?nin ev sahipliğinde yapılan İran p5+1 görüşmelerinin yapıldığı Çırağan Sarayında ise, alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Çırağan Sarayı'nda güvenliği ise, polisler ve özel güvenlik görevlileri sağlıyor. Bu arada görüşmeler basın mensuplarına kapalı olarak devam ediyor.

BASIN MENSUPLARI İÇİN ORTAKÖY?DE BASIN MERKEZİ

Bu arada, zirveyi takip eden basın mensupları için Feriye Lokantası Hamdi Sever Salonunda bir basın merkezi oluşturuldu.Zirveyi takip etmek isteyen yerli ve yabancı birçok basın mensubu gelen bilgileri anında kamuoyuna aktarıyor. Bu arada uluslar arası zirve için 182?si yabancı olmak üzere 396 basın mensubunun akredite olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title