Haberler

SPOR Nevşehir'de ev kadınlarından oluşan Dimispor, ilk antrenmanına çıktı

Güncelleme:

SPOR Nevşehir'de ev kadınlarından oluşan Dimispor, ilk antrenmanına çıktıAhmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)- Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde ev kadınları ile çalışan kadınlardan oluşan Dimispor futbolcuları, ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

SPOR Nevşehir'de ev kadınlarından oluşan Dimi spor, ilk antrenmanına çıktı

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)- Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde ev kadınları ile çalışan kadınlardan oluşan Dimi spor futbolcuları, ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Gülşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün destekleriyle 14 kadından kurulan takım, sahaya çıktı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatma Yaman Yıldız'ın teknik direktörlüğünü üstlendiği takımın oyuncuları, ısınma hareketlerinin ardından tek kale maç yaptı.

Fatma Yıldız Yaman, Kadınlarımızın sahada ve spor alanlarında da olabilmesi için başlattığımız bu çalışmaya, ev hanımları ve çalışan kadınlar büyük ilgi gösterdi. Örf ve adetlerimizde var olan, ninelerimizin ve annelerimizin öteden beri giydiği şalvara benzeyen 'dimi' olarak isimlendirdikleri giysiden esinlenerek ekibimize Dimispor adını verdik. İlk etapta futbol branşında çalışmalarımıza başladık. Ancak ilerleyen süreçte, basketbol, voleybol, badminton, hentbol ve bocce gibi salon sporlarında da kadınlarımızın isimlerini duyurmaya çalışacağız. Kadınlarımızı sosyal, kültürel ve sportif alanlarda çaba harcayacaklarını ortaya koyma kararlılığı içerisindeyiz diye konuştu.

Dimispor kaptanı Gül Aydın, Gülşehirli kadınlarımızı günlerle zamanlarını geçirmelerini değil,spor sahalarında görmek istiyoruz. Arkadaşlarımızın çoğunluğunu ev hanımları oluşturuyor. Dimispor'a ilçe kaymakamımız ve belediye başkanımız destek oldular? dedi.

Dimispor'un forvet oyuncusu Gamze Büyükbıyık ise Geçmiş yıllarda spor yaptım. Ev hanımlarına yönelik böyle bir spor aktivitesi olduğunu duyunca hemen katıldım. Günde bir antrenman yapıyoruz, kadınlar büyük fedakarlık yaparak bu çalışmalara katılıyor. İlk karşılaşmamızı da önümüzdeki hafta yapacağız. Yensek de yenilsek de kazanan kadınlar olacak diye inanıyorum? ifadelerini kullandı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülşehir Hisarcık Nevşehir gençlik Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title