Haberler

MYK ve ANELSANDER, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin standartlarını belirlemek için protokol imzaladı

Güncelleme:

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü ile Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ANELSANDER) unutulmaya yüz tutmuş 'talikacı, bastoncu, yemenici ve ebru sanatkarı' mesleklerinin standartlarını belirlemek amacıyla protokol imzaladı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü ile Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneğince (ANELSANDER) unutulmaya yüz tutmuş "talikacı, bastoncu, yemenici ve ebru sanatkarı???????" mesleklerinin standartlarını belirlemek amacıyla protokol imzaladı.

MYK Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine, MYK Başkanı Mustafa Necmi İlhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, ANELSANDER Başkanı Uğur Bent Türker ile kurum ve dernek yöneticileri katıldı.

İlhan, yaptığı konuşmada, kültürel miras olan geleneksel sanat ve zanaatların, halk kültürünün bir öğesi olarak geçmişle bağlantı kurulmasına imkan tanıdığını belirtti.

Üretildikleri çağa tanıklık eden geleneksel sanat ve zanaatların kaybolma riski ile karşı karşıya olduğuna dikkati çeken İlhan, şöyle konuştu:

"Atalarımızdan yadigar mesleklerin tanımlanması ve gelecek nesillere aktarılması için uzun süredir çalışma yapmayı planlamaktaydık. Bu noktada Anadolu'da yaşadığı bilinen ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanat ve zanaatları gün ışığına çıkartıp yaşatılmasını amaçlayan ANELSANDER ile yollarımız kesişti. 6 Haziran 2023'te dernek ile 21 meslekte standart hazırlamak üzere protokol imzalamak için çalışma başlattık."

İlhan, ilk aşamada talikacı, yemenici, bastoncu ve ebru sanatkarı mesleklerinin standartlarının hazırlandığını ifade ederek, protokolün kültürel mirasıın gelecek nesillere taşınmasına vesile olmasını diledi.

"Birlikte güzel bir adım atmış oluyoruz"

Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Terzi ise "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi"nin Türkiye'deki yürütücü kurumu olduklarını anımsattı.

Türkiye'nin turizm, kültür ve sanatta iyi konumda olduğunu ifade eden Terzi, "Türkiye'de 12 ay mutlaka ziyaret edilecek, deneyimlenecek, görülecek, kokusu ve tadı hissedilecek unsur var. Bu anlamda ANELSANDER ve MYK ile güzel bir adım atmış oluyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ANELSANDER Başkanı Türker de protokol ile kültürel değerleri yaşatan sanatçılara katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İlhan, Terzi ve Türker protokol metnini imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Miras Kültür Sanat Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title