Haberler

Müzisyenleri Öfkelendiren Tabela Kaldırıldı

Çanakkale'nin turizm cenneti Bozcaada'da Belediye Meclisi, geçen yıl aldığı karar doğrultusunda müzisyen, hurdacı ve seyyar satıcıların ilçeye girişini yasakladı.

Çanakkale'nin turizm cenneti Bozcaada'da Belediye Meclisi, geçen yıl aldığı karar doğrultusunda müzisyen, hurdacı ve seyyar satıcıların ilçeye girişini yasakladı. Yasağı anlatan Geyikli İskelesi'ndeki tabelanın resmi sosyal paylaşım sitesi Facebook'a konulunca müzisyenler duruma tepki gösterdi. Belediye Başkanı Mustafa Mutay tepkiler üzerine tabelayı kaldırttığı gibi, bir de belediyenin web sitesinden özür mesajı yayınladı.

Türkiye'nin köyü bulunmayan tek ilçesi unvanına sahip turizm cenneti Bozcaada, Belediye Meclisi'nin müzisyen, hurdacı ve seyyar satıcılar için aldığı yasak kararını konuşuyor. Bozcaada Belediye Meclisi, 6 nisan 2010 tarihinde bir karar aldı. Karar, 'Müzisyen, hurdacı ve seyyar satıcıların ilçeye girmesi yasaklanmıştır' yazısının bulunduğu uyarı tabelası ile duyuruldu. Tabela, Bozcaada'ya deniz yoluyla geçiş noktası olan karşıyakadaki Geyikli İskelesi'nde tel örgülere asıldı. Bir yıldır asılı olan tabela kısa süre öncesine kadar hiç kimsenin dikkatini çekmedi. Ancak, bir müzisyen tabelanın fotoğrafını çekip sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştı. Müzisyen, Bozcaada Belediyesi'ne de mail göndererek, sitemini dile getirip tabelanın kaldırılmasını istedi.

BAŞKAN TABELAYI KALDIRTTI

Belediyenin web sitesine gelen mail üzerine Belediye Başkanı Demokrat Partili Mustafa Mutay harekete geçip Geyikli İskelesi'nde tel örgülere yazılı bulunan tabelayı kaldırttı.

Mutay, gelişen tepkiler üzerine de belediyenin web sitesinden bir özür mesajı yayınladı. Başkan Mutay, mesajında şöyle dedi:

"Değerli müzisyen dostlar; Bozcaada Belediye Meclisi'nin 06. 04. 2011 tarihli meclis kararı ile karşı iskeleye asılan yazıya gösterdiğiniz tepkiyi anlayışla karşılıyorum. Tabii ki o yazı siz değerli müzisyenlerimizi ve sanatçılarımızı rencide etmek için asılmamıştır. Adamıza birçok müzisyen, sanatçı dostlarımız geliyor, onları ağırlıyor ve hatta desteklerimizle projeler üretiyoruz. Biz adamızı sanat ve kültür adası olarak görüyoruz. Bu sebepten dolayı sizleri kırmak ve rencide etmek için yazılan bir yazı değildir. Ama sizler bu yazının hatalı bir yazı olduğunu söylüyorsunuz bu doğrudur. Bizim kimseyi kırmaya ve rencide etmeye hakkımız yoktur. Bu yazıyı 09. 04. 2011 günü iskeleden kaldırttım. Bu camiadan, değerli dostlarımızdan meclis üyelerim ve şahsım adına özür dilerim. Ama üzülerek şunu da söyleyeyim biz sanatçılarımızı ve müzisyenlerimizi hep kültürlü ve saygılı insanlar olarak bildik. Bize mail atan sanatçı ve müzisyen arkadaşlar arasında konuşma adabı ve üslubunu bozarak toplum ve kişilik ahlakına uymayan mail atan arkadaşları esefle kınıyorum. "

FACEBOOK'TA GRUP KURDULAR

Müzisyenler başta olmak üzere hurdacılar ve seyyar satıcıların da tepkilerine neden olan tabelanın fotoğrafı kullanılarak Facebook'ta 'Bozcaada Belediyesini Kınıyoruz' adıyla bir grup kuruldu. Gruba üye olanlar ise, çeşitli yorumlarla duruma tepkilerini gösteriyor. Bu arada, email ve faks yoluyla da Bozcaada Belediyesi'ne tepki mesajları yağıyor.

MÜZİK-SEN TEPKİLİ

Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (Müzik-Sen) Genel Başkanı Mehmet Çırıka, olayı Facebook'tan öğrendiklerini ve üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Çırıka yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

"Bozcaada Belediye Meclisi'nce alınan bu kararı üzüntüyle karşıladığımızı ve evrensel hukuk kurallarına, insan haklarına, insanlık onuruna aykırı böyle bir kararın başta Bozcaada sakinleri olmak üzere günümüz Türkiye'sine yakışmadığını üzülerek belirtiyoruz. Bu karar bize Ankara Tunalı Hilmi Caddesi'nde gözaltına alınan Sokak Çalgıcılarını hatırlatmaktadır. Bu karar bize 'Zenciler Giremez', 'Yahudiler Giremez' mantığını hatırlatmaktadır. Ülkemiz genelinde olaydan bilgisi olan binlerce müzisyen Bozcaada Belediyesi'ne gönderdikleri elektronik postalarla kararı kınamışlar ve bu ayıbın sona erdirilmesini istemişlerdir. Ayrıca, Belediye Meclisi'nce alınan kararın iptali ile duyuru panosunun kaldırılması için Sendikamızca Bozcaada Belediye Başkanlığına yazılı bildirimde bulunulmuştur. Üyelerimiz ve ülkemiz müzisyenleri adına, bu kararı önerenleri ve bu karara katılanları kınadığımızı, uygulamanın sona erdirilmemesi halinde, Bozcaada Belediye Meclis kararının iptali için Sendikamızca yasal yollara gidileceğini belirtmek istiyoruz. " - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title