Haberler

Müze Değil Kahvehane

Sivas'ta bir kahvehane, içerisindeki asırlık malzemeler ile müzeyi andırıyor.

Sivas'ta bir kahvehane, içerisindeki asırlık malzemeler ile müzeyi andırıyor. Sivas'ta Çarşıbaşı Mahallesi'nde Turgut Becerik tarafından işletilen kahvehane, bilindik kahvehane imajını alt üst etti. Kahvehane içerisindeki yüzlerde antika olarak kabul edilebilecek eşya ile adeta müzeyi andırıyor. Becerik, 1996 yılında bir hurdacıdan aldığı eski demlik ile başladığı tarihi eşya toplayıcılığı ile bugün sayısını bilmediği kadar çok tarihi eşyaya sahip oldu. Eşyalar arasında; asırlık silahlardan, semaverlere ve Sivas'ta geçmişte günlük yaşantıda kullanılan araç-gereçler yer alıyor. Becerik, 11 yıl boyunca biriktirdiği tarihi malzemeleri ise işlettiği kahvehanede sergiliyor. İşlettiği kahvehanesinin her yanını antika eşyalar ile süsleyen Sivaslı esnaf, bu şekilde müşterilerine muhabbet ve sohbet edebilecekleri hoş bir ortam oluşturmayı amaçladığını belirterek, "Umuma açık bu mekanda herkesin hoşnut olabileceği, muhabbet sohbet edebileceği bir ortam oluşturmak istedik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Tarihi eşyaları biriktirmeye 1996 yılında başladım. İlk parça hurdacıdan aldığım bir demlik oldu. O demliği halen saklıyorum. Bu işi sevince toplamaya devam etim. Köyleri gezdim, halk pazarlarına baktım ve bu ortamı oluşturdum. Bundan sonra da yaradan ömür verdiği sürece devam etmeye çalışacağız. Bir şeyi sevdiğinde arkası geliyor. Hedefine ulaşıyorsun" dedi.

Kahvehanesinin bir benzerinin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmadığını iddia eden Turgut Becerik, "Kahve statüsünde İç Anadolu Bölgesi'nde bu dizaynda başka bir mekan olmadığını düşünüyorum. Bu konuda iddialıyım. Elbette burası bir müze değil. Bir ticarethane. Buraya geliyorlar. Çaylarını içiyorlar. Ben paralarını alıyorum. Onlar da bu nostaljik ortamı görünce mutlu oluyorlar. Atalarının kullanmış olduğu malzemeleri görmek onları mutlu ediyor. Zaten eski düzene göre kahvehaneler insanların dostluklarının pekiştiği yerlerdi. Şimdi kahvehanelerin olumsuz bir imajı var. Ama burayı gelip gördüklerinde farklı bir ortamla karşılaşıyorlar. Mesela bizim müşterilerimiz arasında üniversite hocaları ve bayan müşterilerimiz de var. Amacım insanların mekanımızda huzur bulmasıydı. Bunu da başardığımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İç Anadolu Bölgesi Çarşıbaşı Sivas Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title