Haberler

Musa Anter, Mezarı Başında Anıldı

Diyarbakır'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden yazar Musa Anter, ölümünün 20.yılında Nusaybin'e bağlı Akarsu beldesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Diyarbakır'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden yazar Musa Anter, ölümünün 20. yılında Nusaybin'e bağlı Akarsu beldesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Anma programı, Mitanni Kültür Merkezi'nde başladı. Musa Anter'e ait fotoğraflardan oluşan serginin gezilmesinden sonra Kürt basın tarihini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Berfin Akın Müzik ve Dans Grubunun gösterisinden sonra konuşan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, okullarda Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulmasına tepki gösterdi. Gökkan, "Okullarınız Türkçe eğitim verirken, siz Kürtçeyi seçmeli ders yapamazsınız. Bu bir yaşam dilidir. Kürt çocukları ana dillerini seçmeli, 2 saat olarak istemiyor. Kimse bu politikayı Kürt çocuklarına kabul ettiremez" dedi.

Kültür Merkezi'ndeki programdan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Musa Anter'in çocukları Anter Anter, Dicle Anter ve Rahşan Anter, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Günlük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Aykol, BDP PM üyesi Cihan Sincar, BDP il ve ilçe yöneticileri ile kalabalık bir grup, Akarsu beldesindeki Anter'in mezarını ziyaret etti.

Mezar başındaki anma programında bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Kürt halkının, bu coğrafyada hiç bir dile karşı bir kini, öfkesi yoktur. Sadece ve sadece kendi coğrafyasında, kendi değerleriyle, kendi diliyle, kendi kültürüyle özgürce bir yaşam kurmanın mücadelesini veriyor. Kürt halkı özgür olduğunda, hakkına ulaştığında, Türk halkı da, Fars halkı da, Arap halkı da, Kürtlerle birlikte ancak özgürleşebilirler. Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu coğrafyasında hiç bir halkın özgürleşme şansı yoktur. Artık 21. yüzyılda toprağa verecek tek bir filintamız, tek bir gerillamız, tek bir askerimiz, tek bir insanımız olmamalıdır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Baydemir, Dink ve Anter'in çocukları tarafından, Musa Anter'in kişisel eşyalarının sergilendiği müzenin açılışı yapıldı. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Gökkan Diyarbakır Musa Anter Nusaybin Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title