Haberler

Muş'un 5 Köyünde Su Sıkıntısı

Vali Büyükersoy: "Bulanık ilçemizin 5 köyünde su sıkıntısı yaşanıyor"

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bulanık ilçesine bağlı 5 köyde su sıkıntısı yaşandığını bildirdi.

Vali Büyükersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulanık ilçesine bağlı 5 köyde su kaynağı olmadığı için içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirterek, bunun 80 yıldır çözülememiş bir sorun olduğunu kaydetti.

Susuzluğun bu çağda sorun olmaması gereken bir konu olduğunu anlatan Büyükersoy, "Bulanık ilçemizin 5 köyünde su sıkıntısı yaşanıyor. Konuyu öğrendiğimden itibaren sürekli kafamı meşgul etmiş ve üzüntüye sevk etmiştir" dedi.

Büyükersoy, sorunun çözümü konusunda büyük çaba harcadığını, ancak henüz istedikleri seviyeye ulaşamadıklarını bildirerek, şöyle konuştu:

"Mevcut su kaynaklarının yetersizliğinden şikayet eden vatandaşlarımız için kapalı sistem sulama formülü geliştirdik ve projesini hazırladık. Projenin kabul edilmesi halinde 80 yıldır çözüme kavuşmayan su sorunu çözülmüş olacak. Vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı olan içme suyu sorununu da böylece hal etmiş olacağız. Vatandaşımızın su ihtiyacını karşılamak zorundayız."

Büyükersoy, geçen yıl hem eğitim hem de sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini, bu yıl da aynı tempoyla çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

İklim şartları gözetilmeden köy yollarına asfaltlama yapıldığını aktaran Büyükersoy, bundan sonra köy yollarında sıcak asfaltlama yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Muş

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Büyükersoy Bulanık Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title