Haberler

Mülteci Kampında Suriyeli Kadına Tecavüz

Güncelleme:

Öncüpınar Kampı'nda Suriyeli kadının kamp çalışanı tarafından tecavüze uğradığı, ancak hakkında işlem yapılamadığı ortaya çıktı.

"Uluslararası Ruhsal Travma Toplantıları" kapsamında önceki gün düzenlenen Suriyeli mültecilerin yaşadıkları travmaları konu alan panele, bir kamp görevlisinin anlattıkları damga vurdu. Görevli, Öncüpınar Kampı'nda bir Suriyeli kadının kamp çalışanı tarafından tecavüze uğradığını, konuyla ilgili işlem yapamadıklarını anlattı.

120 BİN SIĞINMACININ 80 BİNİ KAMP DIŞINDA YAŞIYOR

"Suriyeli Mülteci Olmanın Travması" başlığıyla düzenlenen Panelde Kilis'te iki yıldır Suriyelilerle çalışmalar yapan psikolog Sinem Boytok, şehirdeki 120 bin Suriyeli sığınmacının 80 bininin kamp dışında yaşadığını söyledi.

Boytok, tecavüze uğradıktan sonra hamile kalan bir Suriyeli kadının başetmek zorunda kaldığı durumları da paylaştı. Boytok'un anlatımına göre, kamp dışında yaşayan Suriyeli kadın, hamileliğinin 10 haftayı geçmesi nedeniyle kürtaj için savcılığa başvurdu. Ancak savcıdan, "Bir arkadaşınla birlikte olmadığını nereden bilebilirim." şeklinde yanıt aldı.

PSİKOLOG TECAVÜZÜ ANLATTI

Panelin ardından soru-cevap kısmına geçildi. Toplantıya Kilis'ten katılan psikolog Mustafa Çetinkaya, Kilis Öncüpınar Kampı'nda görev yaptığını söyleyerek, kamptaki Suriyeli kadının, kamp çalışanının tecavüze uğradığının nasıl ortaya çıktığını anlattı. Çetinkaya, "Bir seans sırasında kapı açıldı. Kapıdan çalışanlarımdan biri geçti. Kadın o sırada atak geçirdi, bayıldı. Kadını, 'Seni şehre bırakalım' diyerek arabaya bindirmişler. Sonnra tecavüze uğramış" dedi. Çetinkaya, kadının şikayetçi olmadığını, kendilerinin de bu tecavüz olayı karşısında herhangi bir işlemde bulunamadığını aktardı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Çetinkaya Kilis Güncel Haberler

500

Yorumlar (60)

derya:

Allah yapanın belasını versin şerefsiz köpek siz böylemi insanlığı koruyorsunuz

60
7
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

böylemi sahip çıkılıyor. . . ALLAH-ARAP-KÜRT HALKINI KORUSN. . . SURİYEY İŞALLAH HUZR GELİR. . .

35
31
yanıtYanıtla
Murat Mobil-IOS:

bunu kesin AKP liler yapmıştır

19
36
yanıtYanıtla
GÜNAHI CHP;NINDIR:

Müslüman türk milletinin bu hale gelmesinde en büyük suc eski chp, nindir. gecmiste insanlari döverek söverek, zor kullanarak dinden sogutup uzaklastirdilar, dindarlara acimasiz baski uyguladilar, bu millet haalaa kendine gelemedi. bugün yetisen cahil günahkar bilgisiz görgüsüz nesil chp, nin türk milletine hediyesidir.

29
21
yanıtYanıtla
Asam@m.m:

Çüş kimin nesili olduğu ortadadır

yanıt4
yanıt7
Bahsız bedevim@m.m:

Sizin gibi din tüccarları nın saltanatı bitti o yüzden chp düşmanısınız

yanıt3
yanıt7
HAKKI SÖYLER:

BEN PARTICI DEGILIM;DINIMIN GEREKLERINI YASAYIP ÖBÜR ALEMDEKI HESABIMI DÜSÜNEN BIR MÜSLÜMANIM, DEDEM RAHMETLI KURAN ÖGRETTIGI ICIN;KARAKOLDA GÖRDÜGÜ ISKENCELERI BIZLERE DEVAMLI ANLATIRDI;ISTE CHP;DÖNEMI BUDUR:

yanıt4
yanıt3
watt:

görüyoruz akpkk seçmenlerinin çoğu ilkokul terk :D:D ama chp ve mhp`ye oy verenler üniversiteliler kendini yetiştirenler bu ülkeye yararı olanlar , evinde tayiple yata kalka obez olan pısırık aptallar değil :)

yanıt0
yanıt1
serap:

bir insanın çaresizliğinden faydalanan ve o çaresizliği kötü amaç lar için kullananı rabbim kahreyelesin iki cihand da iki yakası bir araya gelmesin

45
4
yanıtYanıtla
tirko:

Tc basbakani ve cumhurureisi hep sürüyelilere nasil kucak actiklariyla övünürlerdi. Buyurun sizin övündügünüz misafirperverliginiz. . . . . .

24
12
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title