Haberler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Kazakistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü kutlandı

Güncelleme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim gören Kazak öğrenciler, Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 32. yıl dönümünü kutlamak için etkinlik düzenledi. Programda dombra, dans gösterileri, yarışmalar ve şarkılar yer aldı. Üniversite yetkilileri ve öğrenciler, Kazakistan'ın bağımsızlığını ve kültürünü koruma konusundaki önemine vurgu yaptı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim gören Kazak öğrenciler, Kazakistan Cumhuriyetinin bağımsızlığının 32. yıl dönümünü nedeniyle etkinlik gerçekleştirdi.

MSKÜ'de düzenlenen programda, dombra, dans gösterileri, halat çekme yarışı, bilek güreşi ve şarkılar söylendi.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, bağımsızlığın ebedi olmasını, geleceğin huzur ve barış içinde geçmesini dileyerek aynı köklere sahip kardeş Kazak halkının ve Kazakistan'ın bağımsızlığının 32. yılını kutladı.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gökçe ise Kazak halkının tarih boyunca zor dönemler yaşadığını, dili, dini ve kültürünün unutturulmaya çalışıldığını kaydetti.

Gökçe, Kazak halkının özgürlüğe düşkünlüğü, vatan sevgisi ve asil ruhu sayesinde ülkesini, dilini, dinini ve geleneklerini korumayı başardığını ifade etti.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Ayan ise Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 32. yıldönümünü kutlayarak, "Bağımsızlık, paha biçilmez bir mutluluktur. Biliyoruz ki bağımsızlık ve eşitlik bir milletin kazanabileceği en büyük değerdir. Kazakistan'ın bağımsızlığı da her şeyden önce Kazak halkının yüksek hayallerinin ve cesaretinin sonucudur." dedi.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Reşat Ünal ise MSKÜ'nün Kazak öğrenciler için her geçen yıl daha fazla tercih edilmesinden memnuniyet duyulduğunu, dost ve kardeş Kazakistan ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

MSKÜ'de eğitim gören Kazak öğrenciler adına konuşan Aydana Sakalova ise, "Anavatanımızdan uzak olduğumuz yerlerde de onu ihtişam ve güzellikle aydınlatalım. Her birimiz Kazakistan adı verilen büyük bir geminin birer parçasıyız." ifadelerini kullandı.

Kutlama, "Ata Meken" şarkısı eşliğinde öğrencilerin dans etmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazakistan Kültür Uluslararası İlişkiler Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title