Haberler

Motorcular Organ Bağışı İçin Yollarda

Türkiye Motosiklet Federasyonu üyeleri, organ bağışına dikkat çekmek için başladıkları yolculukta İzmir'e geldi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu üyeleri, organ bağışına dikkat çekmek için başladıkları yolculukta İzmir'e geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) hem organ bağışına dikkat çekmek hem de EXPO 2020'ye aday şehir İzmir'i desteklemek amacıyla Türkiye'nin yedi ilini kapsayan TMF Tur'u düzenledi. 'Organ Bağışlarımızla Umudunu Kaybedenlere Umut Olmak Üzere Yola Çıkıyoruzö sloganıyla hareket eden 300 TMF üyesi motosikletli, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale'den sonra İzmir'e uğradı. Alsancak'ta bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir basın toplantısı düzenlendi. Kısa bir konuşma yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil Köse, 'Organ nakline halkın dikkatini çekmek için çok güzel bir tur. Uygun doku ve organ bulunmadığı için çok sayıda insan hayatını kaybediyor. Herkesin empati yapması lazım ve bir kez daha düşünmesi lazımö dedi. ORGAN BAĞIŞINDA BEYİN ÖLÜMÜ TANISININ ÖNEMİ

Beyin ölümü tanısının önemine değinen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Mesul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kemal Astarcıoğlu, 'ülkemizde her gün 3 ile 4 bin ölüm gerçekleşmekte olup, günde yaklaşık 10, yılda 3 bin 650 beyin ölümü tanımlanması gerekmektedir. Resmi kayıtlarda beyin ölümlerinin yüzde 40'ı tanımlanarak bildirimi gerçekleşiyor. 2012 yılında ülkemizde 1474 beyin ölümü tanılanmış olup, 347 aile organ bağışında bulunmuş. Ege Bölgesi ve İzmir organ bağışı ve nakli konusunda lider. Resmi kayıtlara göre dünya genelinde İspanya milyon nüfus başına 35 oranı ile ilk sırada yer alırken, bu oran Türkiye'de malasef 4.7'dir. Son yıllarda düzenlenen ciddi kampanyalar ile organ bağışında ciddi bir artış olmuştur. Bekleyen hasta sayısına bakıldığında bu rakamlar çok düşüktür. Geçen yıl 3 bin 985 nakil gerçekleşmiş olup bunların yüzde 98'i böbrek ve karaciğerdir. Bu nakillerin ancak yüzde 20-25'i kadavra donör kaynaklı olup geri kalanı canlı donör kaynaklı nakillerdir. Bekleme listesine kayıtlı hastalarımızın çoğu organ nakli olamadan hayatını kaybediyor. İşte bu yaşamsal ihtiyaçtan yola çıkarak Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte amacımız organ bağışının önemine bir kez daha dikkat çekmekö dedi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise 25 bin organ bekleyen hastanın rakamsal olarak çok büyük olduğunu ve Türk insanının daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmalar sonrası ise Türkiye Motosiklet Federasyonu üyelerinden Ogün Levent, organ bağışını anlattığı bestesini gitar eşliğinde seslendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title