Haberler

Minik Öğrencilerden Sürücülere: 'Emniyet Kemeri Takın Hayata Bağlanın"

Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Kırıkkale'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Kırıkkale'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kazaya karışmış otomobillerin hikayeleriyle birlikte sergilendiği etkinlikte afiş, resim ve slogan dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. 'Trafiğe Dikkat' yürüyüşüyle başlayan etkinliklerde öğrenciler 'Emniyet kemeri takın hayata bağlanın' şeklinde slogan atarak sürücülere seslendi.

SLOGANLARLA 'TRAFİĞE DİKKAT' YÜRÜYÜŞÜ

'Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftasıö etkinlikleri 'Trafiğe Dikkat' yürüyüşüyle başladı. Migros önünden başlayan yürüyüş Sevgi Yolu'nu takiben Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüş sırasında öğrenciler 'Emniyet kemeri takın hayata bağlanın' şeklinde çeşitli sloganlar attı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında ise afiş, resim ve slogan dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Ayrıca protokol üyeleri tarafından Trafik Andını okuyan Atatürk İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğrencilerine kart dağıtımı yapıldı.

TRAFİK KURALLARINA UYUN, UYMAYANLARI UYARIN

Kutlamaların devamında yılın sürücüsü Mustafa Yenal ve trafik görevlisi Polis Memuru Osman Çoban çeyrek altınla ödüllendirildi. Etkinliklerde ayrıca geçirdiği trafik kazasının hayatını etkileyen olumsuz yönlerini anlatan Ali Düğeroğlu, tüm sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Karayolları Trafik Kanunu ve trafik ile ilgili mevzuatın görev verdiği ve gönüllü kurum ve kuruluşlar tarafından açılan sergilerde ayrıca kazaya karışmış araçlar hikayeleri ile birlikte sergilendi. Kutlama programında Kırıkkale'nin trafik güvenliği hakkında bilgiler veren Emniyet Müdürü Kadri Kartal, trafik kazalarının toplumu sürekli olumsuz etkileyen terörden daha fazla can ve mal kaybına neden olan büyük bir sorun olduğunu söyledi.

31 KİŞİ ÖLDÜ 1984 KİŞİ YARALANDI

43 ilin geçiş güzergahı olan Kırıkkale'de devlet yollarında 2011 yılından bugüne kadar 22 ölümlü, 858 yaralamalı, 948 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Emniyet Müdürü Kartal şöyle konuştu:

'Bu kazalarda 31 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1984 vatandaşımız yaralanmış, 5 milyon 410 bin TL'lik maddi hasar meydana gelmiştir. Sayısal verilere baktığımızda ilk sırada hız kurallarına ve kavşaklarda geçiş kurallarına uymamak, yorgun ve uykulu araç kullanmak, alkollü araç kullanmak gibi kuralların ihlal edildiği görülmektedir. Kazaların meydana gelmemesi maksadıyla özellikle hız ihlalleri nedeniyle, kazaların meydana geldiği noktalarda radar araçlarımız ile gündüzleri 5, geceleri ise 3 saat hız kontrolü yapılarak, özellikle sabah saatlerinde yorgun ve uykulu sürücülerin tespit edilmesi ve dinlendirilmesi uygulamaları ile alkol denetimlerine ağırlık verilmektedir. Her yıl ülkemiz genelinde yaklaşık 8 bin 500 insanımızın hayatını kaybettiği, on binlercesinin yaralandığı ve milyonlarca maddi hasara sebebiyet veren trafik kazalarının ülke gündeminden çıkarılması için; 7'den 77'ye herkesin trafik kurallarına uyması, trafikte birbirlerine saygılı davranan, sabırlı ve bilinçli sürücüler olması, en ufak bir ihtimalin bile insan hayatına mal olacağı düşüncesiyle hareket edilmesi gerçeğinin akıldan çıkarılmaması gerekmektedir.ö

ETKİNLİKLER HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinliklerine Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Yüksek Meslek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz, şube müdürleri, şoför esnaf odaları, emniyet mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öte yandan kutlamalar hafta boyunca etkinliklerle devam edecek. Hafta süresince ilköğretim okullarında trafik konulu konferanslar verilecek olup trafik birimleri tarafından sürücü ve yayaları bilgilendirici broşür dağıtımı yapılacak. Ayrıca halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere pankart ve afiş çalışması yapılacak ve okullarda seyyar trafik eğitim parkurunda uygulamalı eğitim verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kadri Kartal Kırıkkale Migros Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title