Haberler

Milli Eğitim Bakanı, Şubat Ayında Öğretmen Ataması İçin Umut Verdi

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenlere ilişkin Şubat ayında atama konusunda yeşil ışıktı ve konuyu Başbakan ve Maliye Bakanıyla görüşeceğini söyledi.Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda,...

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenlere ilişkin Şubat ayında atama konusunda yeşil ışıktı ve konuyu Başbakan ve Maliye Bakanıyla görüşeceğini söyledi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde Bakan Avcı, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

-"ŞUBAT ATAMASI VAR MI?"-

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda atanamayan öğretmenlerden gelen mesajları göstererek, "Kaç öğretmen alacaksınız? Atanamayan öğretmenler konusunda ne yapacağız?" diye sordu.

Dershaneler konusundaki tartışmaya dikkat çeken Aslanoğlu, "Net görüşünüzü almak isteriz?" sorusunu yöneltti.

Komisyonda milletvekilleri de, "Atanamayan kaç öğretmen var, kaç öğretmene ihtiyaç var, ücretli öğretmen çalıştırıyor musunuz? Şubat ataması var mı? AKP Hükümeti döneminde kaç dershane açıldı? Dershanelerindeki öğretmenlerin durumuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Anadil nedir, ne anlıyorsunuz? Öğretmen açığını nasıl kapatacaksınız? Öğretmen kariyer sistemini işletecek misiniz?" sorularını yanıtladı.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI-

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sayıştay tartışmalarına değinerek şöyle dedi:

"Bu görüş belirtmediği Sayıştay'ın, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bilgisayar alımlarında marka tercih yapılması hususu konu. Ve aldığımız bilgi notuna göre de, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012 yılında satın alınan bilgisayarlarla ilgili maliyet tespitinde sehven marka belirtilmiş olmakla birlikte teknik özellikleri aynı ve belirtilen markaların dışında fiyatı daha avantajlı farklı bir bilgisayar alınmış. Yani duyuruya çıkılırken bir marka belirtilmiş. Neticede bir marka üzerinden böyle bir duyuru yapılmış. Fakat orada belirtilen markadan alım yapılmamış. Fiyatça daha uygun teknik özellikler olarak daha uygun bir başka marka satın alınmış. O markanın ne olduğunu bilmiyorum. Belirtilen marka alınmamış.Başka bir markadan almışlar. Teknik özellikleri aynı ve belirtilen markaların dışında fiyatı daha avantajlı farklı bir bilgisayar alınmış."

-BAKAN'IN KADRO SİTEMİ-

215 bin öğretmen adayı olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı, "Bizim ihtiyacımız 127 bin. 39 bin de ücretli öğretmen istihdam ediyoruz" diye konuştu.

Milletvekillerinin "Neden ücretli" sorusuna da Avcı, "Kadro alamadığımız için" diye yanıt verdi.

"Kadro talep ediyor musunuz?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı, "Tabii ediyoruz ama isteyenin bir yüzü" dedi. Muhalefet partisine mensup milletvekilleri de, "Yardımcı olalım, biz de Maliye'den sizin adınıza kadro isteriz" önerisini getirdi.

"Şubatta atama var mı?" sorusuna da Bakan Avcı, şu yanıtı verdi:

"Eğer bu toplantıdan önce bu konuyu konuşuyor olsaydık veya bu soru bana sorulmuş olsaydı muhtemelen büyük bir ihtimalle bu işi yapmayacağız. Şubatta öğretmen alımı yapamayacağız diyecektim ama şimdi sizlerin de desteğiyle de ben

Maliyemizle de Sayın Başbakanımızla da diğer ilgili bakanlarımızla da bu hususu tekrar bir kere daha müzakere etmek ihtiyacını vurgulayacağım ama bir söz veremiyorum şimdi.Bu benim Milli Eğitim Bakanı olarak tek başıma, keşke kadrolar hep benim cebimde olsa da hepsini kullansak.Bu konudaki desteğiniz için de çok teşekkür ediyorum. Biz mehter yürüyüşüyle gidiyoruz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Nabi Avcı Sayıştay Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title