Haberler

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz"

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz" "Okul yöneticilerimizin kişisel gelişimlerini desteklemek içinde her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz"

"Okul yöneticilerimizin kişisel gelişimlerini desteklemek içinde her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Yeter ki aramıza kimse girmesin"

NEVŞEHİR - Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer Nevşehir'de yaptığı açıklamada mesleki eğiteme önem verdiklerinin altını çizdi. Bakan Özer ayrıca okullarımızı ve öğretmenlerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılına hazırlık toplantısına ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Nevşehir' geldi. Recep Tayip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Özer "Hedefimiz 1 Eylül tarihi itibari ile 700 bin çırak kalfa, yılsonu itibari ile de Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 1 milyon hedefe çok rahat bir şekilde ulaşacağız. Mesleki Eğitim Merkezlerinde ki Türkiye'nin başarısı sadece Türkiye'de kalmadı. Öğretmen ve okul yöneticisi mobilite programı var. Genel Müdürlüğümüz okulları belirliyor. Siz alanınız ile ilgili hangi okulu görmek istiyorsanız oraya başvurup. Tüm finansmanlar bakanlık tarafından sağlanıp, belirli sürede program çerçevesinde uygulamanın nasıl olduğunu, nasıl ortaya çıktığını, yerinde denetimleyebileceksiniz. Bu da iyi uygulamalarının ülke sathında tüm okullara yayılması açısından çok kritik. Yıllardan beri söylenen Mesleki Gelişim Programları, akademisyenlerin, öğretmenlerin eğitim süreçlerinde değerlendirdikleri, tartıştıkları, sınıfa gidip geri döndükleri tekrar harmanladıkları çevrim" şeklinde konuştu.

Bakan Özer; 2020 yılında bakanlığın düzenlemiş olduğu Merkezi ve Mahalli Eğitimlere katılan, sertifika verilen öğretmenlerin sayısının 2 milyonu bulduğunu söyledi. Bakan Özer Öğretmen başına düşen eğitim saati 44 saat. ve OİS ortalamasına göre düşük.

2021 yılında orta rotasyon bunlara ağırlık verince bu şeyi değiştirince ki tüm kapasitemizi de biz kullanabilmiş değiliz" şeklinde konuştu.

Bakan Özer konuşmasında ayrıca "2021 yılını 2. 9 milyon sertifika ile tamamladık. Öğretmen başına düşen eğitim saati 44 saatten 94 saate çıktı. 2022 yılında ki hedefimiz her öğretmenin en az 120 saat eğitimden geçmesini sağlamak. Şu an itibari ile 6.3 milyon sertifikaya ve 70 saate ulaştık.

Asıl eğitimler okullar açıldıktan sonra başlayacak. Yani demek istediğimiz; şu biz mevcut eğitim sisteminin kalitesini arttırmak için nasıl çalışıyorsak bu kalitenin en önemli bileşeni olan siz değerli öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin kişisel gelişimlerini desteklemek içinde her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Yeter ki aramıza kimse girmesin" şeklinde konuştu.

Ben inanıyorum ki bu atılan tohumlar, adımlar bu ülkenin eğitim sisteminin kalitesinin artmasında, eğitimde fırsat eşitliğinin güçlenmesinde sonuçları çok uzun vadeli ve kalıcı olacak adımlar olacaktır.

Ben hepinize çok teşekkür ederim bu süreçte vermiş olduğunuz katkılardan dolayı. İnşallah 2022-2023 Eğitim Öğretimin yılının çok başarılı bir eğitim öğretim yılı olur.

Benim için en değerli yer okul diyen Milli Eğitim Bakanı Özer "okul yöneticisi ve okuldaki iklim benim için çok önemli. Okulun her türlü ihtiyacını bakanlık olarak karşılayacağız. Buradan bunun sözünü veriyoruz. Biz okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi okul aile birliklerine, başkalarına ihtiyacı karşılamaktan müdana davranıp da sizi başkalarına muhtaç etme gibi bir derdimiz asla olamaz. Eğitimin güçlenmesi ile ilgili bu kadar yatırım yapan bir iktidarın, okulların ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz olması da mümkün değildir.

Bu gün 260 milyonluk yatırım veriyorum, okulların ihtiyacı 20 milyon. 20 değil 40 milyon veririm, hiç problem değil. Ama şunu istemiyoruz. Kayıt için bir top kağıt istemişler, bağış istemişler, şu okulun ihtiyacı varmış, birilerinden yardım istemişler. Bunları duymak istemiyoruz. Öğretmenim de dim dik duracak. Bakanlık olarak biz her türlü ihtiyacı karşılayacağız. Okul aile birliği ile bir şey yapılacaksa, daha dik durarak yapılacak. STK'lar ile iş birliği yapılacaksa daha farklı bağlamlarda yapılacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ziya Selçuk Nevşehir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title