Haberler

Milletvekilinin Adı Kayısıda Yaşayacak

MHP'nin Erzincan milletvekili iken dört yıl önce kalp krizi geçerirek yaşama veda eden Mihrali Aksu'nun adı kayısıyla birlikte anılacak.

MHP'nin Erzincan milletvekili iken dört yıl önce kalp krizi geçerirek yaşama veda eden Mihrali Aksu'nun adı kayısıyla birlikte anılacak. Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yapılan ıslah çalışmasının ardından, Ankara'da bulunan Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğüne yapılan başvuru ile 'Mihralibey kayısısı' ismi Nisan ayında tescil edildi. Ziraat Mühendisi Kemal Çukadar, Milletvekili Mihrali Aksu'nun Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yaptığını, kuruma çok büyük emeklerinin olduğu için böyle bir vefa gösterdiklerini belirtti. Kemal Çukadar, "Bu proje 1991-2004 yılları arasında tamamlandı. Projenin başlangıç aşamasında Mihrali Aksu enstitü müdürüydü. Tescil işlemlerini sonuçlandırdık ve onun ismini yaşatmak amacı ile Erzincan'da üretilen kayısının ismine onun adını verdik" dedi.

Recep DEMİRCİ - ERZİNCAN / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title