Haberler

Milletvekili Fırçayı Eline Aldı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, merdiven boyama etkinliğine katıldı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, merdiven boyama etkinliğine katıldı.

Kırklareli Belediyesi tarafından organize edilen "Boya Bizden, Fırça Sizden" etkinliği ile Kırklareli'de bulunan merdivenler boyanmaya devam ediyor. Kırklareli Demirtaş Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Yumurta Pazarı olarak bilinen ve otopark olarak kullanılan alanda bulunan merdivenler gökkuşağı renklerine boyandı. Belediye tarafından organize edilen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da katıldı. Gençlerin elinden fırçaları alan Milletvekili Dibek ve Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan bu konudaki hünerlerini sergilediler.

Merdivenleri boyadıktan sonra bir açıklama yapan CHP Kırklareli Milletvekili Dibek, "Farklı renkler Türkiye'nin aslında bir kimliği. Türkiye bir mozaik, biz kardeş gibi yaşıyoruz. Gökkuşağı renkleri Türkiye'deki çok sesliliğe, özleme, özgürlüğe, demokrasiye olan özlemi ifade ediyor" dedi.

Taksim Gezi eylemleri sırasında bir adamın durarak başka bir şeyi protesto ettiğini, fakat vatandaşların bu akımı ülke genelinde yaygınlaştırarak bu şekilde eylem yaptıklarını hatırlatan Dibek, şöyle konuştu: "Gezi Parkı olayları, Türkiye'de çok şeyi değiştirdi diye düşünüyorum. Türkiye'nin her yerinde merdivenlerin boyanması, farklı renklere, gökkuşağı rengine boyanması nereden doğdu bu ihtiyaç niye hasıl oldu diye düşünebilir insanlarımız. Bu olay bir şekilde başladı. Hatırlarmısınız duran adam eylemi olmuştu bir şekilde bir kişi durdu ve tüm Türkiye bu olayı farklı bir şekilde devam ettirdi. Aslında bu, Türkiye'deki demokrasiye çok sesliliğe bir özlem olarakta vatandaşlarımızın tepkisi katkısı olarak çıkıyor. Türkiye'nin her yerinde birdenbire böyle kitlesel bir hale gelmiş olan bu farklı renklere boyama davranışı hayata geçebiliyor. İnsanlar bunu özlemle uygulayabiliyor. Türkiye bir mozaik, biz kardeş gibi yaşıyoruz."

Gökkuşağı renklerinin Türkiye'yi temsil ettiğini belirten Dibek, şunları söyledi: "Türkiye'nin her bölgesinde etnik inanç bölgesel olarak farklı kültürel değerlerimiz var ama biz millet olma bilinci ile yıllardır barış içerisinde yaşıyoruz. Bu renkler ülkemizi temsil ediyor. Altında yatan neden o. Türkiye'deki çok sesliliğe, özleme, özgürlüğe, demokrasiye olan özlemi ifade ediyor. Kırklareli halkı birçok yerde bu düşüncesini merdivenleri boyayarak tüm Türkiye'ye gösteriyor."

"RENKLER ÇOK RENKLİLİĞİ, MUTLULUĞU TEMSİL EDER"

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ise, merdiven boyama olayının İstanbul'da gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin tekrar griye çevrilmesi nedeniyle vatandaşların duyduğu rahatsızlıktan ülke geneline yayılan bir olay olduğunu, Kırklareli'de yapılan bu olayın siyasi bir olay olmadığını ifade etti.

Gökkuşağını görüp mutlu olamayacak bir insanın olmadığının altını çizen Başkan Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Merdiven boyama olayının başlangıcı İstanbul'da gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin belediye ekiplerince griye boyanması ile başladı. Vatandaş orada doğal bir tepkisini gösterdi. Olay siyasi bir olay değil zaten. Gri renk donukluk, belirsizlik ve hareketsizliği simgeler. Değişik renkler çok renkliliği, mutluluğu temsil eder. Gökkuşağını görüpte mutlu olmayan insan yoktur. Gökkuşağı renkleri insana bir mutluluk huzur verir." - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cavit Çağlayan Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title