Haberler

Vural: Erdoğan ve Öcalan Birlikte Kürdistan'ı İnşa Ediyor

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Acaba Oslo'daki görüşmelerde Öcalan da mı vardı?" diyerek Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Recep Tayyip Erdoğan ve Öcalan beraber ve birlikte Kürdistan'ı inşa ediyorlar. Tablo budur. Oslo'da bunun pazarlığı yapılmıştır. Acaba Oslo'daki görüşmelerde Öcalan'da mı vardı? Ya onun olduğu bir fotoğraf çıkarsa" diye konuştu.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet tarihinin en kötü ikinci cari işlemler açığının yaşandığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren Vural, "Kasım ayı başında Bosphorus şirketi yöneticisinin oğlunuzla Bilal Erdoğan ve bir başka şahısla yapılan görüşmelerde Etiler Polis Okulu arazisinin ihalesiz alınabilmesi için kanunda değişiklik yapılması konusunda bir görüşme oldu mu, olmadı mı?

Kimin hangi ihalelerini takip ediyorsunuz? Kimin için ne işleri bitiriyorsunuz? Oğlunuz söylendiği gibi bu şirketin gizli iliştirilmiş ortağı mı? Alo Fatih gibi birtakım şirketlere iliştirdiğiniz kişi mi? Bu şirkete Başbakanlık'tan bir yönetici atadınız mı?" diye sordu.

-"BUNUN ADI ÇÖKMEDİR"-

"Çökme yapmışlar" ifadesini kullanan Vural, "Başbakan bakan aracılığıyla ihaleye giren müteahhitlere çöküyorlar. Bunun adı çökmedir. Ucuz kredi peşkeşi çekiliyor. Milletin parası yolsuzluk havuzlarına doldurulup iktidarın kirli işleri için kullanılıyor" diye konuştu.

-"ŞEHZADE MUSTAFA'NIN BAŞINA GELENLER, NE ZAMAN NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ"-

Vural, şöyle devam etti:

"Baba, oğul, bu yolsuzluk çarkına girenler iktidar hırsı gözleri kör eder ve şehzade Mustafa'nın başına gelenler, ne zaman ne olacağı belli olmaz."

-"ŞEREF VE HAYSİYET CELLADI", "İFTİRA HATİBİ"-

Başbakan'ın "ahlaksızca kaset" siyaseti yürüttüğünü iddia eden Vural, şöyle devam etti:

"Kendisinin hafta sonu yaptığı konuşmada ahlaksız birtakım kasetlerden bahsediyor, o zaman çıktı bunlar, yayınlandı diye söylüyor ve diyor ki MHP'nin grup başkanvekilleri sosyal medyaya bu şekilde düşmedi mi diye söylüyor. Böylesine iftirayı atan şeref ve haysiyet celladı ve yoksunudur. Böyle bir şey olmadı. Önce hukuk nezdinde bunun hesabını soracağım. Allah nezdinde de bundan davacıyız. İmam hatibi bitirmiş ama iftira hatibi olmuş.

Davacıyız. Bunu kullanan kimse önce kendi ağzına ayarını verecek, eline, beline, diline sahip çıkacak. Haddini bileceksin.

Bu iftiranın hesabını Başbakan Erdoğan verecektir."

-VURAL VE AİLESİ BAŞBAKAN HAKKINDA 100'ER BİN LİRA TAZMİNAT DAVASI AÇIYOR-

Bu konuyla ilgili hukuki süreci başlattıklarını açıklayan Vural, "Aile olarak da eşim ve iki çocuğum olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 100'er milyar (100 bin) lira tazminat talep etmek üzere kendisini hukuk nezdinde hesap vermeye davet ediyorum. Her birimiz de 100'er milyar lira tazminat davasıyla aile kararıyla, bunu Recep Tayyip Erdoğan havuzundan mı öder, neresinden öder, bankadan mı öder, ne yapar" dedi.

Vural, dava dilekçesinin hazırlandığını yarın açacaklarını söyledi.

-"CUMHURBAŞKANI VETO ETMELİ"-

"Görüşmeleri yarım kalan HSYK teklifinin tekrar Genel Kurul'a gelmesi halinde tavrınız ne olur?" sorusuna da Vural, "Yargıya müdahale taşıyan böylesine bir kanunun öncelikli olarak Cumhurbaşkanı tarafından ivedilikle iade edilmesi gerekiyor. Çünkü Cumhurbaşkanı da bu konuda millete karşı sözü vardır. Umarım bu sözü yemez. Cumhurbaşkanının HSYK konusunda bu millete verdiği sözü tutmasını ve doğrudan doğruya yürütmenin yargı üzerinde etkinliğini artıracak bu girişimin tekrar TBMM'ye gönderilmesini temin etmesi ve yürüyen sürecin daha sağlıklı bir iklimle yürümesini temin etmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı da umarım Türk Milletine verdiği söz gereğince kamuoyuna da yansıdı "ne yapacağımı görürsünüz' dedi. Sayın Cumhurbaşkanının bunu veto etmesi gerektiğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

Bir soru üzerine Vural, "Recep Tayyip Erdoğan ve Öcalan beraber ve birlikte Kürdistan'ı inşa ediyorlar. Tablo budur. Oslo'da bunun pazarlığı yapılmıştır. Acaba Oslo'daki görüşmelerde Öcalan'da mı vardı? Ya onun olduğu bir fotoğraf çıkarsa" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Oktay Vural Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

edirnemesut-adiyaman@hotmail.com:

insanları hep korku olumsuzluk: acaba ,ya ,bölünüyoruz, ülke elden gidiyor,bu olacak ,şu olacak ,vb.söylemler ile oyalıyorsunuz azıcıkta; şunu yapacağız ,bu çok iyi oldu, böyle devam ederse ülkemiz için hayırlı olur, lütfen, teşekkür ederim, çok naziksiniz ,evet,hayır, efendim, beyefendi, sayın başbakanım ,sayın bakanım ,saygıdeğer genel başkan, arz ederim, bizde varız ,olumlu, takdir ediyorum, hata yaptınız, şöyle olmalıydı, bir teklif getirin ,vatanımız için düzeltelim vb. anladınızmı bizler muhalefetten, iktidardan, bu ve benzeri kelimeleri duymayı istiyoruz. bu bir nöbet ,vatandaş bir gün sizleri iktidar yaparsa, kulağınıza küpe olsun ama yok muhalefetseniz azıcık katkı sağlayın hepimiz bu vatanın evlatlarıyız..arz ederim.saygılarımla

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title