Haberler

Mersin Barosu Adalet Çağrısı Yaptı

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, 2 Temmuz 1993'te Sivas'taki Madımak Oteli’nde 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların bir insanlık suçu olduğunu ve zamanaşımı olamayacağını belirterek, olayların 21. yılında adalet çağrısı yaptı.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, 2 Temmuz 1993'te Sivas'taki Madımak Oteli'nde 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların bir insanlık suçu olduğunu ve zamanaşımı olamayacağını belirterek, olayların 21. yılında adalet çağrısı yaptı.

Mersin Barosu Başkanı Antmen, Sivas olaylarının 21. yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Madımak Oteli'nde 33'ü aydın, şair ve yazar, 2'si otel çalışanı ve 2'si gösterici 37 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Antmen, "21 yıl önce bugün, 2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta Madımak Oteli'nde 37 aydın, sanatçı, şair ve yazarımız katledilmiştir. Bu olayın ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin başladığı, Sivas Kongresi'nin yapıldığı, aydınlık yarınlarımızın habercisi olan Sivas'ta, laiklik karşıtı güçlerin kalkışması sonucu yaşanmış olması manidardır. Üzerinden bunca yıl geçmesine karşın, olayın görüntülerini her izlediğimizde ilk günkü gibi canımız yanmaktadır. Aradan geçen süre zarfında olayın faillerinin bir kısmının halen yargı önüne çıkartılamaması vicdanlarda derin yaralar açmıştır. 21 yıl içinde ne katliam sanıkları için bir yaptırım uygulanabilmiş ne de bu işi planlayanlar ortaya çıkartılmıştır. Mutlak ihmali olan hiçbir devlet yetkilisi de soruşturmaya uğramamıştır" dedi.

Gelinen noktada bundan bir yıl önce davada zamanaşımı nedeniyle düşme kararı verildiğini ifade eden Antmen, şunları kaydetti: "Ancak bilinmelidir ki, Sivas katliamı bir insanlık suçudur. Zamanaşımı gerekçesiyle sorumluların yargılanmasının önüne geçilemez. İnsan onurunun, insan yaşamının bir değeri olmalıdır. Bu davanın zamanaşımı yoktur. İnsan hakları ihlallerinin yaşanmayacağı bir Türkiye dileğiyle Sivas katliamında hayatını kaybedenleri saygıyla anarken, sorumluların vicdanlarda aklanmadığını ifade ediyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alpay Antmen Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title