Haberler

Mercedes İşçilerine Seminer Verildi

Alman Sendikalar Birliği Tarafından Mercedes Fabrikasında Çalışan İşçilere Yönelik 'çalışanların Sosyal Hakları ve Geleceğin Otomobilleri' Konulu Seminer Verildi.

ALMANYA'NIN Bremen kentinde Alman Sendikalar Birliği (DGB) tarafından Mercedes fabrikasında çalışan işçilere yönelik ?Çalışanların sosyal hakları ve geleceğin otomobilleri? konulu seminer verildi. Bir hafta süren seminere Bremen Üniversitesi araştırma ve geliştirme bölümünden bilim adamları da katıldı. Mercedes Fabrikası İşçi Temsilcisi İbrahim Akbal tarafından organize edilen seminerde geleceğin otomobilleri konuşuldu.

Yeni nesil otomobiller benzinsiz olacak

Seminerde konuşan Bremen üniversitesinden Jenny Hohs, Andre Holtrup ve Arne Klöpper otomobil dünyasındaki gelişmeler, geleceğin otomobilleri ve otomobil sanayisinin son durumu hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Otomobil üreticilerinin gazlı, elektrikli ve güneş enerjisiyle çalışan otomobiller üzerinde projeler geliştirmeye yoğunlaştığını anlatan Jenney Hohs, ?Geleceğin otomobilleri büyük ölçüde yakıtsız olacak. Otomobil üreticileri 1015 yılından sonra en çok elektrikli ve gazlı otomobil üretimine geçecek. Daha ileri ki yıllarda ise otomobiller güneş enerjisiyle çalışacak? dedi.

Türkiye'deki otomobil sektörünün gelişimi hakkında da bilgi veren Hohs, ?Türkiye'de son yıllarda otomobil üretiminde ve kullanımında büyük artış olduğu gözleniyor. Geçen yıllarda düşen üretim son bir yılda hızla yine artmaya başladı. En çok artış gösteren araçlar ise binek otomobiller, ticari araçlar ile traktörler oldu? diye bilgi verdi.

Seminer iki yılda bir düzenleniyor

Semineri organize eden İbrahim Akbal, ?Bu semineri senede iki kez düzenliyoruz. Amacımız çalışanları hakları ve alanları konusunda bilgilendirmek. Seminerlere zaman zaman bilim adamları , politikacılar ve sendikacılar da katılarak bizlere bilgi veriyorlar. Bir hafta süren seminere isteyen tüm işçiler katılabiliyor? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title