Haberler

Mardin Kalesi'nin Restorasyonu NATO Radarına Takıldı

Mardin'de yıllardır restore edilip halka açılacağı belirtilen tarihi Mardin Kalesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrinin NATO'ya takıldığı ortaya çıktı.

Mardin'de yıllardır restore edilip halka açılacağı belirtilen tarihi Mardin Kalesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrinin NATO'ya takıldığı ortaya çıktı. AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, kalenin içinde NATO'nun radarının olduğunu belirterek, "İşin içinde NATO olduğu için kriterler ağır işliyor" dedi.

Mardin'de AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına partinin Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, İl Başkanı İbrahim Fide katıldı. Yıllardır restore edilerek halka açılacağı belirtilen Mardin Kalesi'nin gündeme geldiği toplantıda, gazeteciler kale ile ilgili son gelişmeleri sordu. Soru üzerine Milletvekili Şahkulubey, "Şimdi kaleyle ilgili, NATO'nun da içinde bulduğu bir hava radar var. Ama işin içinde NATO olduğu için, NATO kriterleri ağır işliyor. En son Milli Savunma Bakanı'na sorduğumuzda da bu işin kendisinin bizzat takip ettiğini söyledi. 10 trilyon diye net bir bütçe yok. Onların hepsi duyum. Sadece elektrik aksamı ile bir çalışma yapılmış onunda yaklaşık 1 trilyon olduğu. Ama radarı taşımak yerine yeni bir radar yapmanın daha makul olacağı görüşü de var. Bu kolay bir sistem değil, işin içinde NATO olduğu için. Çünkü oranın esas sahibi NATO. Biz talep ettiğimizde de bilmiyorduk. Yani NATO kriterlerine göre de istememiz gerektiğini bilmiyorduk" dedi.

KALEYİ ÖNCE GÜÇLENDİRECEĞİZ SONRA TURİZME AÇACIĞIZ

Milletvekili Şahkulubey, ilk kez 2008 yılında Mardin Kalesi'nin resmi olarak turizme açılmasını talep ettiklerin belirtti. Şahkulubey şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar yıllarca kale kale diye ağlamıştık. Ama hiçbir şekilde resmi olarak talep edilmemişti. İlk defa 2008 yılında resmi olarak talep ettik. Kültür Bakanlığı'nın radarı yapma gibi şansı, bir bütçesi yok. Bu milli savunmanın. Ama işin içinde NATO da var. Takdir edersiniz ki hızlı gündem yoğunluğu ve işin içinde Milli Savunma Bakanlığı'nın olması gereken ekstra toplantılar, bu işi biraz yavaşlattı. Zaten bu işi taşıyıp Kültür Bakanlığı'na devredecekler. Bu zaten Başbakanımızın ağzından çıkmış. Her söz kesinlikle gerçekleşecek. Bununla ilgili bir sıkıntı yok. Biraz prosedür var. Mardin SİT alanı olduğu için özel bir yeri var, bunun farkındayız. Bir taş bile oynatırken kolay olmuyor. Biz de çok çekiyoruz yani kaç tane kapı çalıyoruz. İnşallah özlediğimiz kaleye kavuşacağız. Ama önce güçlendirme projesi var. Onun için para var. O ayrı bir çalışma olarak devam ediyor."

NG,AA(GG/AAA) - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahim Akdağ Ak Parti Mardin Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title