Haberler

Mardin'de Askeri Araca Bombalı Saldırı: 3 Şehit, 3 Yaralı (2)

SALDIRIDA 1 TON PATLAYICI KULLANILMIŞMardin- Diyarbakır karayolunda PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği, 3 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı saldırıda yaklaşık 1 ton patlayıcının kullanıldığı belirtildi.

SALDIRIDA 1 TON PATLAYICI KULLANILMIŞ

Mardin- Diyarbakır karayolunda PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği, 3 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı saldırıda yaklaşık 1 ton patlayıcının kullanıldığı belirtildi. Patlamanın etkisi ile karayolunda 3 metre derinliğinde 10 metre çapında çukur oluştu.

Mardin-Diyarbakır karayolu Mazıdağı Gürpınar mevkiinde bugün saat 11.20 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında patlatılan ve 3 askerin şehit olması, 3 askerin yaralanmasına yol açan olayda yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirtildi. Yüklü miktarda patlayıcının karayoluna ne zaman ve nasıl tuzaklandığı araştırılırken, olayın gerçekleştiği yolun üç ay önce yeni asfaltlandığı öğrenildi. Patlamanın etkisi ile karayolunda 3 metre derinliğinde ve 10 metre çapında çukur açılırken, saldırıya uğrayan aracın çekilmesinden sonra karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Mardin PKK Güncel Haberler

title