Haberler

Lübnan'da Türk Bayrağının Yakılmasına Tepkiler Sürüyor

Lübnan'da Ulusal Valaa Partisi ve Mardin asıllı vatandaşlar, 24 Nisan'da Türk bayrağının Ermeni gruplar tarafından düzenlenen gösterilerde yakılmasını protesto etti.

Lübnan'da Ulusal Valaa Partisi ve Mardin asıllı vatandaşlar, 24 Nisan'da Türk bayrağının Ermeni gruplar tarafından düzenlenen gösterilerde yakılmasını protesto etti.

Lübnan'da yaşayan Kürtleri temsil eden Ulusal Valaa Partisinin çağrısı üzerine başkent Beyrut'ta araçlarıyla toplanan Mardin asıllı vatandaşlar, birkaç gün önce yaşanan Türk bayrağına yönelik saygısızlığa tepki göstererek, konvoy halinde Mehter Marşı eşliğinde Türk bayraklarıyla turlar attı.

Ulusal Valaa Partisi Başkanı Muhammed Umeyrat, Türk bayrağı için "Mardinlilerin Vefa Turu" sloganıyla organize edilen etkinlikte yaptığı konuşmada, bazı Ermeni grupların Türk bayrağına yönelik saygısızlığına karşı toplanan Mardinlilere ve Kürt vatandaşlara teşekkür etti.

Nefret sloganları eşliğinde Türk bayrağını yakma hadisesinin Müslümanlar'ın duygularını kışkırttığını ifade eden Umeyrat, "Bunlara şunu söylemek isteriz: Bizler Fatih Sultan Mehmet'in yolunda giden, Ertuğrul'un hayranları ve İslam fetihlerine katılan Müslümanlar'ın torunlarıyız. Yaşasın Lübnan, yaşasın Türkiye." diye konuştu.

Bu arada başkent Beyrut'taki Mardinli vatandaşların kurduğu Cil Müstakbel (Gelecek Nesil) Derneği Başkan Yardımcısı Gülşen Yusuf Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk bayrağına yönelik eyleme karşı savcılığa suç duyurusunda bulunma çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Bazı Ermeni aşırılıkçıların bu tür adımlarına karşı sosyal medya üzerinden başlatılan Türk ve Lübnan bayraklarını birlikte kullanma kampanyalarını da sürdüreceklerini dile getiren Sağlam, ayrıca Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğine de bir dayanışma ziyaretinde bulunacaklarını kaydetti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir grup Ermeni 24 Nisan'da düzenledikleri gösteriler sırasında Türk bayrağı yakmıştı. Bunun üzerine Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği ve ülkedeki Türkmen toplumu, Beyrut'taki Mardinlileri temsil eden dernekler ile bazı siyasi yetkililer peş peşe kınama açıklamaları yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title