Haberler

Livaneli'nin Kitabından Uyarlanan 'Mutluluk' Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un Yaptığı Başrollerinde Talat Bulut, Özgü Namal, Murat Han, Lale Mansur ve Mustafa Avkıran'ın Paylaştığı Mutluluk Filminin Galası Levent'teki Kanyon Alışveriş Merkezi'nde Yapıldı. Film Zülfü Livaneli'nin Aynı Adı Taşıyan Kitabından Beyazperdeye Uyarlanan "Mutluluk", 16 Mart'ta Vizyona Giriyor.

Yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un yaptığı başrollerinde Talat Bulut, Özgü Namal, Murat Han, Lale Mansur ve Mustafa Avkıran'ın paylaştığı Mutluluk filminin galası Levent'teki Kanyon Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Film Zülfü Livaneli'nin aynı adı taşıyan kitabından beyazperdeye uyarlanan "Mutluluk", 16 Mart’ta vizyona giriyor.

Galaya katılan Zülfü Livaneli, filmi her izleyişinde yeniden etkilendiğini ve duygulandığını söyledi. Livaneli, "Yani benim yazdığım romandan ancak bu kadar güzel film yapılabilirdi. Bütün oyuncuları, yönetmeni ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Filmin yönetmeni Abdullah Oğuz da "Mutluluk" romanını okuduğunda "Ben bu hikayeyi beyazperdede görmek istiyorum" dediğini ifade ederek, "Film, Türkiye'nin hem geleneksel, hem de modern yüzünü biraraya getiren bir yolculuk ekseninde ilerliyor.Çok para harcadık başarılı olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Oğuz, filmin yaklaşık 8 hafta süren çekimlerinin İstanbul, Marmaris, Bodrum ve Karaman'da gerçekleştirildiğini bildirdi.

Duygularına hakim olamayarak ağlayan filmin başrol oyuncularından Özgü Namal da galaya 100 yıllık olduğu öne sürülen bir kaftan ile katıldı. Namal, "Edebiyat uyarlamaları bizim ülkemizde çok yapılan birşey değil ama umarım iyi olur, yolu açık olur" dedi. Oyunu izleyenler arasında yer alan ressam Bedri Baykam da filmi çok beğendiğini söyledi.

FİLMİN KONUSU

Film, Meryem’in perişan ve baygın halde, bir göl kenarında bulunmasıyla başlar. Ailesi kızlarının bir namussuzluk yaptığını düşünerek töre gereği öldürülmesine karar verir. Öldürme görevi ise yakın akrabası Cemal’e verilir. Çıktıkları ölüm yolculuğunda, Meryem ve Cemal’in yolları, Profesör İrfan Kurudal’la kesişir. Bu karşılaşma üçünün de kaderlerini değiştirecek mutluluğa doğru bir yolculuğun başlangıcı olur.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title