Haberler

Kozan Belediye Başkanı Bizde Kimseye Verilecek Tek Karış Vatan Toprağı Yok

Kozan Belediye Başkanı: Bizde kimseye verilecek tek karış vatan toprağı yok ADANA'nın Kozan İlçe Belediye Başkanı MHP'li Musa Öztürk, ellerinde 1950'li yıllarında yıkılan ve ormanlık alan içinde kalan Kilikya Manastırı'nın tapusunun Ermenilere ait olduğuna dair bir belge olmadığını savunarak, "Bizde kimseye verilecek tek karış vatan toprağı yoktur" dedi.

Kozan Belediye Başkanı: Bizde kimseye verilecek tek karış vatan toprağı yok

ADANA'nın Kozan İlçe Belediye Başkanı MHP'li Musa Öztürk, ellerinde 1950'li yıllarında yıkılan ve ormanlık alan içinde kalan Kilikya Manastırı'nın tapusunun Ermenilere ait olduğuna dair bir belge olmadığını savunarak, "Bizde kimseye verilecek tek karış vatan toprağı yoktur" dedi.

Kilikya Ermeni Katolikosluğu'nu temsilen Lübnan vatandaşı Aram Keshishian'ın (68) Türkiye'deki Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruyla, Ermenilerin 700 yıl boyunca dini merkezi olarak kullandıkları Kozan İlçesi'ndeki Kilikya Manastırı için Türkiye'den 100 milyon lira tazminat istemesini Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Merhum 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın koruma müdürlüğünü de yapan Musa Öztürk, 1915 olaylarının 100'üncü yılında Ermeni Kilisesi'nin ve Ermeni diasporasının Türkiye'ye karşı daha saldırgan bir kampanya başlattığını, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bu başvurunun 24 Nisan'ın birkaç gün sonrasına gelmesinin de dikkat çekici olduğunu söyledi.

ERMENİLERE AİT OLDUĞUNA DAİR BELGE YOK

Gerekli tedbirlerin almaması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bu başvurunun daha birçok mülkiyet iadesi davası ve tazminat davasının önünü açacağını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu: "Kurtuluş Savaşı'nın ardından imzalanan Lozan Antlaşması'nın ilgili maddesine bakıldığında, azınlıkların şayet hakları varsa 6 ay içerisinde dönüp gayrimenkullerine, taşınmazlarına sahip çıkmaları belirtilmiştir. Bu süreçten sonra geriye dönük bir talep gelmediği için taşınmazlar hazineye kalmış, hazineden de bize intikal etmiştir. Kaldı ki yaptırdığımız araştırmalarda manastırın mülkiyetinin Ermenilere ait olduğuna dair herhangi bir belge bulunmuyor. Herkes dönüp geçmişine iyi baksın, biz de kimseye verilecek tek karış vatan toprağı yoktur. Ayrıca bu süreçte hükümetimiz Avrupa Birliği iyi niyetli mi kötü niyetli mi bir daha gözden geçirsin. Avrupa Birliği'nin müzakereye açtığı 33 maddeden 4'ü Ermeni meselesi ile ilgilidir. Bu maddeler ve vakıflar yasası tekrar gözden geçirildiğinde art arda yanlış adımlar atan hükümetimizin neyi doğru neyi yanlış yapıyor olduğu da anlaşılacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Musa Öztürk Türkiye Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title