Haberler

Kosova'daki Erken Genel Seçimler

Seçimlerde ikinci olan Kosova Demokratlar Birliği (DSK), "Samoopredeljenje" Hareketi ve Kosova'nın Geleceği İçin İttifak Partisi (AAK) liderleri ile koalisyon kurduğu ve eski UÇK'nın liderlerinden Ramuş Haradinay'ın Başbakanlığı konusunda mutabakata varıldığı bildirildi Bu ittifak üzerine seçimlerin galibi olan Başbakan Taçi'nin liderliğindeki Kosova Demokratik Partisi muhalefete düştü.

Kosova'da pazar günü yapılan erken genel seçimlerden birinci çıkan Başbakan Haşim Taçi'nin Kosova Demokratik Partisi (KDP), diğer partilerin koalisyon mutabakatı imzaladıklarını açıklaması üzerine muhalefete düştü.

Kosova'da pazar günü yapılan seçimlerde yüzde 25,43 oy olarak ikinci olan Kosova Demokratlar Birliği (DSK), yüzde 10,25 oy alan "Samoopredeljenje" Hareketi ve yüzde 7,25 oy alan Kosova'nın Geleceği İçin İttifak Partisi liderleri, seçimlerin galibi Başbakan Haşim Taçi'ye karşı ittifak yaptıklarını açıkladı. Söz konusu 3 partinin, eski Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) liderlerinden ve Lahey'deki Savaş Suçları Mahkemesi'nce geçen yıl serbest bırakılan Ramuş Haradinay'ın Başbakanlığı konusunda mutabakat sağladıkları belirtildi.

Söz konusu ittifakla, 8 Haziran'da gerçekleştirilen erken genel seçimlerde yüzde 31,21 oyla galip gelen Başbakan Haşim Taçi'nin lideri olduğu Kosova Demokratik Partisi, aldığı oyların tek başına iktidar olmaya yetmemesi nedeniyle muhalefete düştü.

Kosova'nın Geleceği İçin İttifak Partisi (AAK) Genel Başkanı olan eski Başbakan Ramuş Haradinay, Kosova'da yaşayan Sırp sivillere karşı 1998 yılında savaş suçu işlemekten utuklu olarak yargılanmış ve geçen yıl Lahey'deki Savaş Suçları Mahkemesi'nce serbest bırakılmıştı. Serbest bırakıldıktan sonra yeniden siyasete giren Haradinay, Kosova'nın Geleceği İçin İttifak Partisi'nin başına geçmişti.

-Seçimler demokratik standartlara uygun geçti-

Bu arada, seçimleri yaklaşık 2 bin 800 gözlemci ile takip eden Sivil Toplum Kuruluşları Ağı "Demokrasi", Kosova'da 8 Haziran'da gerçekleştirilen erken genel seçimlerde oy kullanma ve sayma işlemlerinin, özgür, eşit ve geniş kapsamlı demokratik standardlarına göre gerçekleştiğini açıkladı.

Demokrasi Ağı yetkilisi İsmet Kryeziu, Kosova'nın kuzey kısmında yaşayan Sırp azınlığın seçimlere katılımını pozitif olarak değerlendirirken, Sırpların oy kullanma oranının, 2013 yılında yapılan yerel seçimlere göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Diğer taraftan, Kosovalılar'ın oy kullanma oranının düşük olduğunu belirten Kryeziu, 2010 yılında gerçekleştirilen genel seçimlere göre, oy kullanma oranının yüzde 4 daha düşük olduğunu kaydetti. - Kosova

Kaynak: AA / Güncel

Haşim Taçi Lahey Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title