Haberler

Kosova'da Atatürk'ü Anma Konferansı Düzenlendi

Kosova'daki sivil toplum kuruluşları tarafından Prizren'de, "Atatürk ve Balkanlar'da Türk Varlığı" konulu konferans düzenlendi.

Kosova'daki sivil toplum kuruluşları tarafından Prizren'de, "Atatürk ve Balkanlar'da Türk Varlığı" konulu konferans düzenlendi.

Prizren Filizler Atatürkçü Türk Kültür Sanat Derneği, Aydınlar Ocağı, Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı işbirliğiyle düzenlenen konferansın açılışını, Filizler Atatürkçü Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı Ferhat Derviş yaptı. Derviş, burada yaptığı konuşmada, 7 yıldır düzenli olarak Atatürk'ü anma etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya tarihinde yerini almış büyük bir lider olduğunu söyledi. Atatürk'ün yaptıklarıyla tarihte önemli bir iz bıraktığını ifade eden Yağcılar, Atatürk'ün "Gün gelecek Sovyetler Birliği dağılacak ve o gün Türkler daha kolay bir araya gelecektir. Bunun için hazırlıklı olmalıyız" sözlerini hatırlattı ve Atatürk'ün bu sözleriyle ne kadar ileri görüşlü bir lider olduğunu bir kez daha gösterdiğine dikkati çekti.

Kosova'daki Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Aygün Eker de "Hiç şüphesiz ki devletleri devlet yapan liderleridir. Ülkelerin devlet olmak için arayışta olduğu bir dönemde Türkiye'nin Atatürk gibi bir lideri vardı" dedi. Albay Eker, Atatürk'ün çizdiği yol ve gösterdiği hedef doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Açış konuşmalarının ardından yapılan konferansta, Prof.Dr. Mustafa Erkal, Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Özcan Pehlivanoğlu, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce ve Aydınlar Ocağı Genel Başkanı İbrahim Öztek ile Prizren Üniversitesi Dekan Yardımcısı Nuran Malta, "Atatürk ve Balkanlar'da Türk Varlığı" konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Kosovalılar'ın yoğun ilgi gösterdiği konferansa, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağclar'ın yanı sıra, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, milletvekilleri Müfera Şinik ve Fikrim Damka, KDTP Prizren Şube Başkanı Levent Buş, dernek temsilcileri, eğitmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Arben Raşit

Yayıncı: Serkan Fidan - PRİŞTİNE

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Prizren Rumeli Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title