Haberler

Konyalı Vekil Pistin Tozunu Attırdı

Güncelleme:

Engelliler Yararına Gerçekleştirilen Otomobil Slalom Yarışında, Milletvekilleri Yarıştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 90. yılı nedeniyle engelliler yararına gerçekleştirilen otomobil slalom yarışında, milletvekilleri yarıştı.

Erkeklerde AK Parti Bursa milletvekili Mehmet Tunçak birinci olurken, bayanlarda ise AK Parti Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu yarışı kazandı.

Yarışmaya, 22 milletvekili ile TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan ve yardımcısı Sadık Yamaç katıldı. Vekillerin zamana karşı gerçekleştirdiği yarışmada, erkeklerde birinciliği 33.10 saniye ile AK Parti Bursa milletvekili Mehmet Tunçak, 33.54 ile ikinciliği Aydın milletvekili Mehmet Erdem ve üçüncülüğü de 33.56'lık derecesiyle Samsun milletvekili Fatih Öztürk kazandı.

Bayanlarda ise 43.64'lük zamanıyla Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu birinci olurken, Şanlıurfa milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz da 45.17'lik zamanıyla ikinci sırada yer aldı. Yarışma bitiminde milletvekillerine Mehmet Ali Şahin ve Antalya milletvekili Abdurrahman Arıcı tarafından madalyaları, dereceye girenlere ise kupaları verildi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, antrenman turlarının startını verdi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise yarışmanın başlangıç bayrağını kaldırdı. Yarışma öncesi AK Parti İstanbul milletvekili görme engelli Lokman Ayva, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu eski başkanı Mazhar Demiralp ve sanatçı Metin Şentürk de FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ile birlikte gösteri sürüşüne katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title