Haberler

Konya: Hesap İşleri Müdürü Yaşantısıyla Örnek Oldu

Konya'nın Beyşehir İlçesi Bayavşar Belde Belediyesi'nde Hesap İşleri Müdürü Olarak Görev Yapan Evli ve 1 Çocuk Annesi Sevgi Özdemir, Mesai Dışındaki Vakitlerini İnek Sağarak, Traktör Kullanıp Tarlada Çalışarak Değerlendiriyor.

Konya'nın Beyşehir İlçesi Bayavşar Belde Belediyesi'nde Hesap İşleri Müdürü olarak görev yapan evli ve 1 çocuk annesi Sevgi Özdemir, mesai dışındaki vakitlerini inek sağarak, traktör kullanıp tarlada çalışarak değerlendiriyor.

Belediyedeki görevi sona erdikten sonra lojmanda oturduğu için komşusunun ahırında yetiştirdiği büyükbaş hayvanlarıyla ilgilenen 31 yaşındaki Sevgi Özdemir, inekleri sağdıktan sonra kalan vakitlerini ise tarlada çiftçilik yaparak geçiriyor. Kendi kullandığı traktörle tarlaya giden Özdemir, beldede artık tarla işlerinde çalışmak istemeyen genç kız ve kadınlara da örnek oluyor. Mesai saatleri dışında belde merkezindeki parkta da çalışan Sevgi Özdemir, yaşam tarzıyla herkesi kendisine gıpta ettiriyor. Aslen Yozgatlı olduğunu söyleyen Özdemir, "6 yıl önce Konya'ya gelerek yerleştim. Belediyede çalışmaya başladıktan sonra da eski yaşamında hiçbir şey değişmedi. Belediyede hesap işleri müdürü olmam beni önceki yaşantımdan koparmadı. Memuriyetten önce yaptığım işleri, şimdi de şaşkın bakışlara rağmen sürdürüyorum" dedi.

Belde merkezindeki Atatürk Parkı'nı eşiyle birlikte çalıştırdığını belirten Özdemir, mesai dışındaki tüm vaktini almasına rağmen diğer işleri de ihmal etmediğini kaydetti. 6 yaşındaki çocuğuyla da ilgilenen Özdemir, fırsat buldukça ava gittiğini belirtti. Özdemir, "Beldede boş duran ve ekilmeyi bekleyen birçok tarla var. Kiraladığımız bu tarlalarda çeşitli ürünler ekiyorum. Geçtiğimiz yıllarda 25-30 dönüm nohut ekerken, bu yıl ekebildiğim arazi miktarını 100 dönüme çıkardım" şeklinde konuştu.

Beldedeki bayanların kendisini ilk zamanlarda garipsediğini söyleyen Özdemir, "Bayavşar'ın özellikle genç kızları tarlaya gidip gelirken çok çekiniyor, utanıyordu. Tarlada ekim dikim işleriyle uğraşıp yorulmak istemiyorlardı. Tarlada çalışmak istemeyen bu bayanlara örnek oldum. Şimdi artık tarlada çalışmaya başlamalarından dolayı aileleri de bana dua ediyor" diye konuştu.

Sevgi Özdemir, koşuşturup durmasına rağmen hiç yorgunluk duymadığını da belirterek, "Yaşım daha genç, çalışabildiğim ve sağlığım yerinde olduğu sürece bu işleri yapmaya devam edeceğim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title