Haberler

Komisyon Baykal'a Çok Kızdı: "Tarihin Işığından Kaçtınız"

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, komisyonu ağır biçimde eleştirip terk eden CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a gönderdiği yazıda, "Salonu terk ederek bizden değil, tarihin ışığından kaçtınız" dedi Meclis...

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, komisyonu ağır biçimde eleştirip terk eden CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a gönderdiği yazıda, "Salonu terk ederek bizden değil, tarihin ışığından kaçtınız" dedi Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, komisyonu ağır biçimde eleştirip terk eden CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a gönderdiği mektupta, "Salonu terk ederek bizden değil, tarihin ışığından kaçtınız" diye tepki gösterdi.

Baş, Baykal'a gönderdiği mektupta, "Bir milletvekili olarak komisyonumuzun yetkisizliğini ileri sürerek toplantıyı terk etmenizi esefle karşıladığımı hassaten belirtmek isterim" dedi.

"Demokrasi adına komisyonumuza katkı vermekten kaçındınız" ifadesini kullanan Baş, "O salonda hukuk adına bize mevzuat dersi vermeye çalışarak ve bir tek cümlemizi dahi dinleme tahammülü göstermeden salonu terk ederek bizden değil, tarihin ışığından kaçtınız. Bizzat katıldığınız komisyonda demokrasi kültürüne katkıda bulunmak yerine tanıklıktan ve yüzleşmeden de kaçındınız" dedi.

Baykal'ın komisyonda okuduğu metindeki açıklamaları "Çok manidar" olarak niteleyen Baş, şöyle dedi:

"Neden TBMM çatısı altında değil de "resmiyetten uzak ve dostça bir ortamda' darbeler konusundaki fikirlerinizi söylemeyi tercih ediyorsunuz. Kahvehanelerde, pastanelerde, lokantalarda söylenecek şeyler neden TBMM çatısı altında, açık, meşru bir zeminde konuşulmasın. Özellikle provokatif ifadelerle komisyonu yürürlükteki davalarla ilişkilendirmeniz asla kabul edilemez."

Baş, Baykal'ın komisyonda beklemesi halinde şu soruları soracaklarını ifade etti:

"Mesela 28 Şubat sürecinde size Başbakan yardımcılığı teklif edildi mi, edildiyse nerede, kimler tarafından, nasıl yapıldı bu teklif?

Dönemin "kudretli paşaları'yla kamuoyundan gizli görüşmeleriniz oldu mu, mesela Antalya'da görüşmeler yaptınız mı?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Deniz Baykal Nimet Baş Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title