Haberler

Kocaeli Barosun'da Sözleşme İmzalandı

Güncelleme:

Türkiye'nin en küçük Sendikalı birimi yine becerdi.

Sadece 13 kişiler ama sendikalı

13 personel ve bir avukat (dayanışma aidatı ödüyor)'ı kapsayan Toplu-iş sözleşmesine göre iki yıllık yapılan sözleşmeye göre zam oranları da belli oldu. Kocaeli Barosu'nun temsilen Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, Yönetim kurulu ve sözleşme kurulu üyeleri Mehmet Akgün, Ali Yıldız ve Serdar Solak hazır bulunurken Sosyal-iş sendikası yetkililerinden İstanbul Şube Başkanı Mustafa Aguş ile Toplu Sözleşme ce Basın yayın daire başkanı Engin Sezgin katıldılar.

Kocaeli Barosu Beşkanı Tamer Solakoğlu, "Kocaeli Barosu olarak örgütlü insanın gücüne inanmamı. Sonucu çalışanlarımızın Sendikalı olma isteklerini olumlu karşılayıp bu yıl ikinci sözleşmemizi gerçekleştiriyoruz. Baronun olanak ve çalışanların istekleri doğrultusunda çerçevelenmiştir. Biz aslında bir örnek olmak istiyoruz. Türkiye örgütlü toplumun farkına varmak zorunda. Tek başına mücadele olmaz. Bu aslında sanayi kenti olan Kocaeli'nde tüm herkese örnek olması gereken bir sözleşmedir" dedi.

Mustafa Aguş, "Çalışanların bu yönde bir iradeleri oldu ve bu yıl iki yıllık ikinci sözleşmeyi yapıyoruz. Tek tek mücadele yerine örgütlü bir mücadele en iyis sonuç veren birlikteliktir. Meslek örgütleri kendi temsil ettikleri gruplara dair iyi örnekler olmak durumundalar. DİSK'e bağlı sendikaların yaptığı örgüt çalışmalarını engellemek için çeşitli senaryolar üreten bir hükümetle karşı karşıyayız. TUMOB yasası hemen göz önünde ki hükümet adına yeni bir yasal zemin oluşturulmak için tasarlanmış berbat bir yasadır. Kocaeli bir işçi havzası bir işçi kenti olması açısından son derece önemlidir. Bu sözleşmenin özendirici bir etkisi olmasını diliyorum. Bu emek yanlısı tutumu tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

İşyeri temsilcisi Banu Karaatlı, "Tüm arkadaşlarım adına herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizler çok şanslı çalışanlarız ve belki de ülkenin en küçük Sendikalı birimiyiz. Bunun her kesime iyi bir örnek olmasını temenni ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akgün Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title