Haberler

KO-MEK'te Yöresel Tatlar Yarıştı

Güncelleme:

KO-MEK, ''Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız'' yemek yarışmasını Antikkapı Restaurant'ta düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'na (KO-MEK) devam eden kursiyerleri arasında yapılan ''Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız'' yemek yarışması Antikkapı Restaurant'ta düzenlendi. Yaptıkları yemeklerle jüri karşısına çıkan kursiyerler, hünerlerini yöresel yemekler ve tatlılarla sergiledi.

KURSİYERLER KIYASIYA YARIŞTI

KO-MEK, bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin öğrendiklerini pekiştirmeleri ve motivasyonlarını arttırmaları adına yarışmalar düzenliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen ''Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız'' konulu yemek yarışmasında kursiyerler Antikkapı Restaurant'ta hünerlerini sergiledi. Büyük bir heyecanla birbirleriyle yarışan kursiyerler tatlılar, börekler, etli ve sebzeli yemekler kategorisinde yarıştı.

JÜRİ YEMEKLERİ DEĞERLENDİRDİ

KO-MEK kursiyerleri hazırladıkları yemekleri jüri karşısına çıkarttı. Sunumu yapılan yemekler 3 kişilik jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Antikkapı Restaurant Aşçıbaşı Kadir Karadaş, Antikkapı Restaurant Alacart Şefi Yakup Coşar ve Antikkapı Restaurant çalışanı Kezban Dersu Yavuz tarafından değerlendirilen yemeklerde lezzet, kıvam, görünüm yöresellik, malzeme kalitesi göz önünde bulunduruldu.

FİNALE KALANLAR AÇIKLANDI

Değerlendirmeler sonucunda yapılan puanlama sisteminin ardından 'Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız'' adlı yemek yarışmasında finale kalanlar açıklandı. Tatlılar, pastalar, etli ve sebzeli yemekler kategorisinde yarışan 31 yemek arasından tatlılar ve pastalar kategorisinde KO-MEK kursiyerleri Nursen Durmuş yıldız çöreğiyle, Gülşen Oktay baklavasıyla, Kübra Akkuş midye tatlısıyla, Türkan Akyüz çikolata aşkı adlı yaş pastasıyla, Müjgan Yaman gül tatlısıyla, Nimet Ağca gazete baklavasıyla finale kaldı. Etli ve sebzeli yemekler kategorisinde ise Sevgi Erbaş Poyrazoğlu köfte çanağında sebzeli mantarıyla, Zehra Uslu şebit yağlamasıyla, Enise Adıyaman patlıcan kebabıyla, Selma Tümer patlıcan kebabıyla, Ayşe Nurcihan Haşıl dolmasıyla, Nesrin Pekdemir patates püreli rostosuyla finale kaldı.

AŞCIBAŞINDAN KURSİYERLERE ÖVGÜ

Antikkapı'nın 14 yıllık aşçıbaşı Kadir Karataş, KO-MEK kursiyerlerinden övgü ile bahsederek, "Yemekleri şahsen çok beğendim. 27 yıllık bir profesyonel olarak bizlerden hiçbir farkını göremedim. Demek ki KO-MEK'in başlarındaki usta öğreticileri çok iyi eğitim veriyor. Kursiyerler de bu kadar verimli ürünler çıkartıyor. Açıkçası çok güzel, hoşuma gitti. 24 tane pasta ve tatlı var ama hepsi birbirinden güzel. Gerçekten iyi çalışmışlar. Gayet başarılı ürünler çıkartmışlar. Hepsini tek tek tebrik ediyorum" dedi.

54 YAŞINDA YARIŞMAYA KATILDI

2 aylık KO-MEK kursiyeri 54 yaşındaki Gülşen Oktay, "Çok kısa zamandır KO-MEK'te eğitim almama rağmen yarışmaya katıldım. Almış olduğumuz eğitim sonucunda bilmediğimiz yemekleri, tatlıları, hamur işlerini, börekleri, pastaları öğrendik. Kendimizi bu alanda geliştirdik. Hayatımda hiç böyle bir yarışmaya girmedim. KO-MEK sayesinde katılımcı oldum. Yarışma öncesi hocamız yapacağımız sunumları söyledi. Hocama baklava ile katılabileceğimi söyledim. Hocamın onayı ile katıldım. Finale kaldığım için çok gururluyum. Finalde de başarılı olacağımı tahmin ediyorum" ifadesini kullandı.

FİNALDE CANLI PERFORMANS

Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız yemek yarışmasında finale kalan yarışmacılar finalde yemeklerini canlı performans ile sergileyecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title