Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Fahri Doktora Unvanı Verildi

Güncelleme:

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a 'Fahri Doktora' unvanı verdi. Tatar, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesini ziyaret ederek, 'Kırgızistan'da Enerji Yatırımları ve İşbirliği Konferansı'na onur konuğu olarak katıldı.

Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a "Fahri Doktora" unvanı verdi.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesini ziyaret etti.

Tatar, burada üniversitesinin ev sahipliğinde başlayan " Kırgızistan'da Enerji Yatırımları ve İşbirliği Konferansı"nın onur konuğu oldu.

İki gün sürecek konferansa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMD) Genel Sekreteri İlyas Demirci, Kırgız milletvekili Dastanbek Cumabekov, KTMÜ yönetimi, akademisyenler, diplomatlar, iş insanları, organizatörler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta Manas Destanı'ndan bir bölümün okunduğu programda, KTMÜ, TDMMD tanıtım ve KKTC'nin kuruluşunun 40'ıncı yıl dönümüne ilişkin film gösterimleri yapıldı.

Tatar'a, Manas Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verildi

Program kapsamında Cumhurbaşkanı Tatar'a, Kıbrıs Türk halkının hak, hukuk, eşitlik ve özgürlük mücadelesini her platformda cesur ve güçlü şekilde savunmaları, KKTC'nin Türk Devletler Teşkilatına (TDT) gözlemci ülke olarak kabul edilmesi sürecindeki çabaları, KKTC ile Kırgızistan arasındaki "kardeşlik köprüsünün" sağlanması ve Türklük bilincine yaptığı katkıları nedeniyle "Fahri Doktora" unvanı verildi.

Türkiye ile Kırgızistan'ın 1995'te kurduğu KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Rektör Vekili Dr. Baktıgül Kalambekova, Tatar'a Fahri Doktora unvanı takdim etti.

Tatar, Kırgızistan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, "Şahsıma layık görülen bu fahri doktora unvanı ile ilgili kararın alınmasında Sayın Rektörüme ve KTMÜ Mütevelli heyet yönetim kurulu üyelerine hem şahsım hem de halkımın adına teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kırgızistan Türkiye Kıbrıs Tatar Diplomasi Enerji Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title