Haberler

Kızılay Gönüllüleri Bayram Dönüşü Sürücüleri Emniyet Kemeri Takmaları Konusunda Uyardı

Türk Kızılay’ı Ürgüp Şubesi bayramın son gününde Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik şube ekipleri ile birlikte Ürgüp Üçgüzeller Mevkiinde Kapadokya’yı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin araçlarını durdurarak emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı.

Türk Kızılay'ı Ürgüp Şubesi bayramın son gününde Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik şube ekipleri ile birlikte Ürgüp Üçgüzeller Mevkiinde Kapadokya'yı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin araçlarını durdurarak emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'ün de katılarak destek verdiği Kızılay Gönüllüleri ayrıca durdurdukları araçtaki sürücü ve yolculara şeker, meyve suyu ve emniyet kemerinin önemini anlatan tanıtım broşürü verdi.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, bayram tatilinin sona ermesi ile birlikte şehirlerarası yollarda ciddi bir yoğunluk yaşanmaya başlandı. Karayolarında yaşanan yoğunluk ile birlikte sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmak ve bayramlarını kutlamak isteyen Türk Kızılayı Ürgüp Şubesi yöneticileri ve Kızılay Gönüllüleri, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte ilçe çıkışında uygulama yaptı. AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'ün de katıldığı uygulamada Kızılay gönüllüleri Milletvekili Göktürk ile birlikte sürücülerin bayramlarını kutlayarak emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıda bulundu.

AK Parti Milletvekili Murat Göktürk, yol güvenliği uygulamasından dolayı Kızılay Gönüllülerini kutlayarak: "Herkese hayırlı bayramlar diliyorum bugün bayramın üçüncü günü bölgemiz hareketli gelen misafirimiz çok hem hemşerilerimizin hem misafirlerimizin bayramını kutluyorum Allah nice bayramlara ağız tadıyla huzur içerisinde eriştirsin inşallah. Bugün burada güzel bir etkinlikte Kızılay'dan arkadaşlarımızla beraberiz. Emniyet kemeri ve trafik kurallarına uymayla ile ilgili hassasiyeti hatırlatıyorlar sürücülerimize. Dönüş yolu başladı dönüşte dikkat edilmesi gerekiyor yollarımızın standartlarını bu kadar yükseltmemize, araçlarımızın kalitesinin artmasına rağmen ölümlü kazalarının fazlalaşması sürücü hatalarından oluyor. Sürücülerimizi uyarmak istiyoruz. Emniyet kemerine, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istiyoruz dikkat etmelerini istiyoruz uykusuz yola çıkmamaları istiyoruz ve sağ salim geldikleri eğlenerek geçirdikleri tatillerini inşallah aynı şekilde memleketlerine huzur içerisinde vararak tamamlamalarını ve işlerini hayatlarına bu şekilde devam etmelerini istiyorum" dedi.

Ürgüp Kızılay Şube Başkanı Mehmet Yaman ise, üç yıldır Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte bayramlarda bu çalışmayı yaptıklarını belirterek kendilerine destek veren gönüllülere ve Milletvekili Göktürk'e teşekkür etti. Yaman: "Yılda 8700 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği ülkemizde buna dikkat çekmek için sürekli gönüllülerimiz şube etkililerimiz ve vatandaşlarımız olarak bu uygulamayı yapıyoruz. Uygulama esnasında sürücülerimize şeker ikramında, çeşitli hediyeler ve tanıtım broşürleri dağıtmaktayız. Herkese iyi bayramlar iyi tatiller lütfen emniyet kemerinizi takın" diye konuştu.

Araç sürücüleri ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek Kızılay yöneticilerine teşekkür etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Göktürk Kapadokya Kızılay Ürgüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title