Haberler

Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'de Doping (2)

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, bu yıl düzenlenen 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı üçüncü kez art arda kazanan Ali Gürbüz'ün dopingli çıktığını ve altın kemer ile verilen 30 bin 250 liralık para ödülünün...

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, bu yıl düzenlenen 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı üçüncü kez art arda kazanan Ali Gürbüz'ün dopingli çıktığını ve altın kemer ile verilen 30 bin 250 liralık para ödülünün geri alınacağını açıkladı.

650, 651 ve 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni kazanarak başpehlivan olan ve altın kemerin sürekli sahibi olmaya hak kazanan Ali Gürbüz'de yasaklı madde çıktığı tespit edildi. Kırkpınar'ın efsane başpehlivanlarından olan Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Komitesi Başkanı Ahmet Taşçı, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi telefonla arayarak, Ali Gürbüz'de doping çıktığını bildirdi.

BAŞKAN: KEŞKE OLMASAYDI

Eski başpehlivanlardan Recep Gürbüz'ün oğlu Ali Gürbüz'de dopingi çıktığını duyunca şoke olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şunları söyledi:

"Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Komitesi Başkanı Ahmet Taşçı ile görüştüm. Görüşmede doping numunelerinde Ali Gürbüz'ün numunesinin dopingli çıktığı bilgisini aldım. Hep dediğim gibi Kırkpınar, Türk'ün onurunun, şerefinin geleneklerinin, alın terinin emeğinin önde olduğu bir yer. Emek büyük değerdir. Emekte helalinden bir emek olması lazım. Ali Gürbüz kardeşimiz çok yiğit bir pehlivan ama maalesef doping numunesinde de dopingli çıkması beni şoka soktu. Keşke olmasaydı, bu yiğitlik meydanında bunların olasını doğru karşılanmaz. Gelenek, örf ve adetlerimize yakışmadığını söylemek istiyorum. Edirne Belediyesi olarak Ali Gürbüz'ün birinciliğini iptal etmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz 3 yıl ardı ardına başpehlivan olduğu için altın kemeri ebediyen kazanmıştı. Ancak altın kemeri geri almamız gerekiyor. Bu şartlarda 2'nci 1'nci, 3'ncü olan da 2'nci olacak şekilde yönetmeliğe bakıp düzenleme yapacağız. İnşallah bu son olsun. Yağlı güreşlerin biz her gün ileri gitmesini istiyoruz Ama dopingsizce, yiğitçe,mertçe ve delikanlıca güreşler ve güreşçiler istiyoruz. Ben üzüntümü belirtmek istiyorum, keske olmasaydı. Para ödülü ve altın kemer geri alınacak. Para ödülü de alttaki pehlivana verilecek. Altın kemer Ali Gürbüz dopingli çıktığı için Edirne Belediyesi'nde kalacak. Hak etmediği bir kemeri alması söz konusu olmayacak."

TAŞÇI: ÜZÜCÜ BİR OLAY

Ali Gürbüz'ün dopingili çıktığı bilgisini aldığını belirten Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Komitesi Başkanı Ahmet Taşçı, "Bizim Ata sporumuz için üzücü bir olay. 'Er Meydanı' dediğimiz çayırlarda haksız rekabetin oluşmasına sağlayan yasaklı maddelerin kullanılması hem haksızlık, hem de karşı taraf için haksızlık. Bu olay bizi üzdü. Ata sporumuza bu bir olumsuzluk. Bunu kötü anlamda söylemek istemiyorum ama üzücü. Keşke olmasaydı, keşke hiç Er Meydanı böyle bir olaya bulaşmasaydı" dedi.

DERECE ŞÖYLE OLUŞMUŞTU

652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya bölgesinden Belek Belediyesi pehlivanı Ali Gürbüz birinci, yine Antalya bölgesinden Konyaaltı Belediyesi pehlivanı olan finalde yendiği İsmail Balaban ikinci, Kumluca Belediyesi sporcusu Orhan Okulu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi pehlivanı Recep Kara üçüncü olmuştu. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırkpınar Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title