Haberler

Kırıkkale'De Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri Açıldı

Dördüz Babası Olan AK Parti Milletvekili Özbayrak: Çileyi Biz Çektik

DÖRDÜZ BABASI OLAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZBAYRAK: ÇİLEYİ BİZ ÇEKTİK

Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2'nci ve 3'üncü basamak yenidoğan çocuklar için yoğun bakım üniteleri düzenlenen törenle hizmete girdi. Başhekim Dr. Tekin Akca, hastanenin tam teşekküllü hale geldiğini belirterek, "Bundan böyle annelerle yeni doğan çocukları Ankara yolunda sıkıntı çekip, ölümle burun buruna gelmeyecek" dedi. Açılış törenine katılan. dördüz babası AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak ise "Bu Kırıkkale için önemli bir gün. Çileyi bizler çektik" diye konuştu.

Açılış için düzenlenen törene, Vali Hakan Yusuf Güner, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Özbayrak, Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Sadık Şaşmaz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Burhanettin Öksüm, Sağlık Müdür Vekili Mehmet Keskin, il müdürleri ve davetliler katıldı.

Hastane bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Güner, "Kırıkkale, sağlık hizmetleri bakımından hepinizin bildiği gibi çok iyi bir dönemdedir. Zaman zaman ziyaret ve inceleme yaptığım hastanelerimizin iyi durumda olduğunu müşahede ediyorum. Rakamsal olarak bölgenin sağlık hizmetleri kervanında hem devletimizin, hem de hükümetimizin desteği ile pilot bir il olduğunu göstermektedir. İlimizi çok kısa bir sürede önemli bir sağlık merkezi konumuna getirmiştir. Kırıkkale hepimizin bildiği gibi Ankara ya hasta göndermekten ziyade, artık çevre vilayetlerden hasta kabul eden bir il durumuna gelmiştir" dedi.

Kırıkkale Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Tekin Akca ise Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinin Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere uygun olduğunu belirtti. Akça, "Artık sağlık problemi olan yenidoğan bebeklerimiz ve hamilelerimiz Ankara yollarında eziyet çekmeyecekler, tüm sorunları hastanemizde çözülecektir. Üçüncü basamak Yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile sadece ilimize değil, tüm çevre illere de hizmet verecektir. Böylece hastanemiz Yenidoğan yoğun bakım konusunda bölge hastanesi konuma gelmiş olacaktır. Bakanlığımızın en önem verdiği konulardan biri anne ve bebek ölümlerini asgari seviyeye indirmek" dedi.

DÖRDÜZ BABASI MİLLETVEKİLİ: ÇİLESİNİ BİZ ÇEKTİK

Dördüz babası olan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak ise Kırıkkale için önemli bir gün olduğunu belirtti. Albayrak, şunları söyledi:

"Bunun çilesi çeken Türkiye'de ender adamlardan bir tanesi olarak konuşuyorum. Biliyorsunuz benim dördüzlerim var. Şu anda 10 aylıklar. Biz çok çile çektik. Doktorlarımızın tavsiyesi üzerine yurt dışına gitmek zorunda kaldık. Ankara'da bizim doktorlarımız bugün burada açılan yenidoğan ünitesi için çok ciddi bir araştırma yaptılar. Maalesef biliyorsunuz Ankara'da birkaç hastanenin çok kötü bir şöhreti var. Siz çok iyi binalar yapabilirsiniz. Bu binaların içersine çok iyi alet, edevat koyabilirsiniz. Ama bu binaları işletecek, bunlara hayat verecek, bunların fonksiyonunu icra etmesinde yardımcı olacak elemanlarımız yoksa, o güzel binaların, o güzel aletlerin, güzel edevatların çok güzel anlamı olmuyor maalesef. Hatırlarsınız bundan birkaç yıl önce sadece ve sadece bir hemşirenin bir bakteri yüzünden 13 tane bebeğimizi bir hastanede kaybetmiştik. Maalesef dünyanın her tarafında bu olay örnek olarak anlatılmakta. Dolayısıyla insan faktörünün binanın da üstüne, aletin edevatın da üstüne koymakta fayda var."

Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Şefi Prof. Dr. Uğur Dilmen ile Sağlık Müdürü Vekili Mehmet Keskin de yaptıkları konuşmalarda, Kırıkkale'nin sağlık yönünden çok iyi bir yere geldiğini ve üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını açıkladılar. Açılıştan sonra Kırıkkale Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 2. ve 3. basamak olmak üzere yenidoğan çocuklar için yoğun bakım ünitelerinde toplam kuvöz sayısı 22'ye çıkmış oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title